De Jeugd Van Tegenwoordig trapt Gents studentenjaar op gang

Gent - Op 24 september trappen de Gentse studenten het schooljaar traditiegetrouw op gang op het Sint-Pietersplein. Burgemeester Daniël Termont kreeg deze morgen in de Therminal de eer om de definitieve affiche van Student Kick-Off te onthullen. Het Nederlandse hiphopcollectief De Jeugd Van Tegenwoordig is dit jaar de headliner.

Daar waar zich momenteel de meeste studenten schuilhouden tijdens de herexamens – studentenhuis Therminal – werd reeds vooruitgeblikt op volgend schooljaar. De line-up van Student Kick-Off is met de toevoeging van De Jeugd Van Tegenwoordig volledig rond. De Nederlandse groep deelt de affiche met onder andere Mintzkov, Nicole en Hugo en Preuteleute. De Gentse eer wordt verdedigd door de cultgroep Kenji Minogue en de rapgroep Uberdope.

Culture Club Stage op Sint-Amandsplein

Op het kleinere Sint-Amandsplein kunnen de clubbers hun hart ophalen. De Culture Club Stage biedt een podium aan verschillende dj's de overdekte ruimte zullen vullen met verse beats. TLP en Madfingaz staan er onder andere op het programma.

Afscheid van Nicole & Hugo

Organisator Xavier Samyn overloopt tevreden de affiche: ‘Met De Jeugd Van Tegenwoordig hebben wij een mooie headliner gestrikt die de studenten aanspreekt. Persoonlijk kijk ik het meest uit naar Preuteleute, een Oostends comedy-duo die de West-Vlaamse studenten na aan het hart ligt.’ Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van showbizzveteranen Nicole & Hugo. ‘Binnenkort zetten ze een punt achter hun carrière. Wie een van hun laatste concerten wil meemaken moet zeker afzakken naar het Sint-Pietersplein.’

Student Kick-Off zoekt vrijwilligers

Student Kick-Off trekt gemiddeld 35 000 bezoekers. Om dat in goede banen te leiden zoekt de organisatie nog vrijwilligers. Inschrijven kan via de website van het evenement.

Student Kick-Off – Woensdag 24 september – Sint-Pietersplein – www.studentkickoff.be

Line-up: De Jeugd Van Tegenwoordig – Uberdope – Mintzkov – Preuteleute – Kenji Minogue – Nicole & Hugo – Ghent Bangers – Dj Dirk Stoops – Warhola – Barefoot & The Shoes – Black Tolex

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio