Gent toont zich solidair tijdens 'Wat nu?' in NTGent

Een volle zaal voor 'Wat nu?', tot aan het tweede balkon toe. Foto: rtl

Gent - Een dikke week na de aanslagen organiseerde Hart Boven Hard onder de noemer 'Wat nu?' een debatavond in NTGent. ''Toch is debat niet het juiste woord'' wist huisactrice Chris Thys, die de presentatie in goed banen leidde ''Laten we er in de eerste plaats een avond van maken vol verbondenheid en solidariteit.'

 Een pasklaar antwoord op de vraag 'Wat nu?' bracht de avond uiteraard niet. Maar verschillende sprekers met kennis van zake, zoals de Parijse theatermaker Damien Chardonnet en Bie Vancraeynest van het Brusselse jugdhuis Chicago, wisten de gebeurtenissen van de afgelopen weken, maanden en jaren toch op een treffende manier te belichten.

De ene deed dat al op een andere manier dan de andere: Aminate Traore Abdoul en Yannick Tayou zochten woorden in hun muziek, terwijl theatermaker Ben Benaouisse zijn betoog kracht bijzette met een paraplu.

Vooral de boodschap om ons niet door angst te laten leiden, en de oproep om ook de slachtoffers minder dicht bij huis niet te vergeten, keerde verschillende keren terug.

Burgemeester Termont kon er tot zijn spijt niet bij zijn, maar gaf in een videoboodschap mee dat angst niet mag leiden tot minder cultuur en feest in onze stad.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio