BAD: Belgium Art & Design: design ontmoet kunst in Eskimofabriek

BAD: Belgium Art & Design: design ontmoet kunst in Eskimofabriek

Foto: rr

Gent - Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 februari kunnen kunst- en designliefhebbers terecht in de Eskimofabriek. Daat gaat de eerste editie van Belgium Art & Design, kortweg BAD, van start. Het gaat om een nieuw event waar kunst en design uit ons land samensmelten. Op het programma? Directe toegang tot Belgium’s finest: unieke kunstwerken en ontwerpen van eigen bodem, boeiende curatoren, workshops en zelfs tastings.

BAD zegt dat het vooral meer wil zijn dan een beurs. Veeleer mikt de organisatie op een totaalbeleving rond kunst en design. Zo zullen er ook eetgelegenheiden en tastings zijn met Belgische producten. Er is ook mogelijkheid om in debat te gaan met ontwerpers en curatoren, en zijn er filmvertoningen en foto-expo's rond het thema.

Sylvain Willenz en Liliane Vertessen zijn de twee eregasten van het festival. De eerste is vooral bekend van zijn eerste grote overzichtstentoonstelling Le Grand Hornu, waarvoor hij zo'n vier ton gerecycleerd rubber de uitstraling gaf van een koolmijn.

LIliane Vertessen staat dan weer vooral bekend van haar analoge fotoportretten. Vertessen fotografeert vaak zichzelf in één of andere erotische pose en haar werk draagt vaak een mysterieuze dubbelzinnigheid.

 

BAD in de Eskimofabriek, op vrijdag 19 februari van 14 u tot 22u30, op zaterdag  20 februari van 10u30 tot 22u 30 en op zondag 21 februari van 10u30 tot 18u30. Tickets kosten € 12 in voorverkoop en € 15 aan de kassa. Voor meer info en het volledige programma, klik hier.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio