Kersvers programmadirecteur Film Fest Gent te zien in eigen versie van ‘Perfect Strangers’

De affiche van de Franstalige versie van de film. Foto: if

Gent - Wim De Witte die sinds begin 2019 de functie van programmadirecteur van Film Fest Gent heeft overgenomen van Patrick Duynslaegher, heeft naast film een tweede, grote passie: de planken. Met zijn amateurtheatergezelschap Trac speelt hij vanaf 22 maart mee in de voorstelling ‘Perfect Strangers’.

Als mannen die professioneel met film bezig zijn, keken De Witte en kompaan Simon Wullens (filmdistributiemaatschappij Lumière) op aanraden van de vriendin van Simon twee jaar geleden  naar de nieuwe film van de Italiaan Paolo Genovese, over zeven vrienden/collega’s die tijdens een etentje beslissen om een spel te spelen: de hele avond liggen alle gsm’s op tafel. Wie een sms krijgt, moet die luidop voorlezen voor de hele groep, wie gebeld wordt, moet iedereen laten meeluisteren. De avond begint jolig, maar al snel komen er geheimen aan het licht en blijkt niemand elkaar zo goed te kennen als ze eerst dachten.

Het enthousiasme over ‘Perfect Stangers’ bij filmliefhebbers was groot: in geen twee jaar kwamen er wereldwijd verschillende remakes: een Hongaarse, een Zuid-Koreaanse, een Mexicaanse,… De Franse versie van de film kreeg de titel ‘Le Jeu’ en deed het het afgelopen najaar ook bij ons in de cinema bijzonder goed. En nu is er in Theater Krakeel in Gentbrugge dus ook de theatervoorstelling ‘Perfect Strangers’, waarvoor Trac met Debbie Crommelinck voor het eerst een professionele regisseur onder de arm nam.

 

Iedereen voyeur

Wullens: “Het hoeft niet te verbazen dat dat thema intrigeert: de mens is altijd al een voyeur geweest: als ik ga joggen wordt mijn aandacht ook altijd getrokken door taferelen die ik zie achter een halfopen gordijn. Ook in de supermarkt zie je dat: mensen die voor ze aanschuiven aan de kassa nog snel eens door ‘de boekskes’ bladeren.  En dankzij de sociale media wordt dat voyeurisme alleen maar meer aangewakkerd.”

“Wim en ik zien graag film, maar dit is theater, toch iets helemaal anders, dan moeten we onze liefde voor film toch wat loslaten. Bovendien blijft acteren voor onze hele ploeg een hobby, we komen naar een repetitie om ons te amuseren” zegt Wullens “Niet altijd gemakkelijk als Debbie ons eens iets serieus wil laten doen (lacht) . Gelukkig prikkelt het mij wel om te zoeken naar die ene manier waarop je een verhaal het best kan vertellen. Als ik het eindresultaat voor ogen houd, neem ik het zoekproces er graag bij. Wie niet zoekt, kan ook niet vinden he?”

 

Weg met de tafel

Crommelinck heeft in ieder geval haar best gedaan om van de voorstelling ‘Perfect Strangers” een verrassend stuk te maken vol onverwachte plotwendingen. “Het eerste wat ik gedaan heb was de tafel geschrapt: de vrienden komen samen voor een diner, maar heel de tijd rond een tafel zitten werkt misschien op het grote scherm, voor een thatervoorstelling is dat veel te statisch. Ik heb er meer dynamiek in gestoken en heb vooraf bewust niet naar de film gekeken om zoveel mogelijk van een blanco blad te kunnen vertrekken.”

 

Info: 'Perfect Strangers' speelt op vrijdag 22 maart 2019, zaterdag 23 maart, donderdag 28 maart, vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart in Theater Krakeel, Teaterstraat 33, 9050 Gentbrugge, telkens om 20:15. Voor tickets en info, klik hier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio