Gents-Schotse voorstelling Pigeon vrijdag in première in Kopergietery

Gents-Schotse voorstelling Pigeon vrijdag in première in Kopergietery

Foto: Sassafras De Bruyn & Isabel Devos

Gent - Kopergietery presenteert nu vrijdag het resultaat van een boeiend internationaal project: acht jongeren tussen 10 en 18, vier uit Gent en vier uit Edinburgh, werkten samen aan een voorstelling, die de titel 'Pigeon' kreeg.

De voorstelling gaat over verloren lopen, over het zoeken naar de weg naar huis. En daar is de duif natuurlijk een mooie metafoor voor.

In zowel het theateratelier van Kopergietery als in dat van het Schotse Lyra Theatre werkte een ploeg van vier jonge acteurs en actrices aan de voorstelling. Die in Gent werden begeleid door Dominique Collet, die in Schotland door Jo Tiimmins. De twee teams kenden elkaar aanvankelijk niet. Ze communiceerden via sociale media én met duivenpost.

Uiteindelijk ontmoetten ze elkaar vier keer live, twee keer in Edinburgh en twee keer in Gent. 

Pigeon speelt van vrijdag 18 april tot en met dinsdag 22 april in Kopergietery. Avondvoorstellingen op vrijdag en zaterdag (20u), namiddagvoorstelling op paasmaandag (15u) en schoolvoorstellingen op dinsdag.

Iedereen onder de 18 die op paasmaandag 21 april naar de namiddagvoorstelling komt in het bezit van een ei (zelf in te vullen wat voor één) krijgt een gratis ticket.

Na Gent spelen de acht jongeren in Glasgow en in Edinburgh.

Voor tickets en info: neem een kijkje op de website van Kopergietery.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio