Fotowedstrijd ‘Natuurlijk Haaltert’

Filip Temmerman maakt mooiste foto

Foto: filip temmerman

Haaltert - Haaltert organiseerde de voorbije maanden voor het eerst een fotowedstrijd. Het thema was ‘Natuurlijk Haaltert’ en met de foto’s wil de gemeente aan de slag om alle informatiekanalen te illustreren. Winnaar werd Filip Temmerman uit Zwarthaar in Haaltert (Terjoden).

“Met de fotowedstrijd is de opvolger van de bebloemingswedstrijd geboren”, legde Milieuschepen Astrid De Winne (SP.A) uit. “Iedereen mocht drie foto’s insturen in de periode tussen 1 november en 31 januari. In totaal namen 27 inwoners deel, die prachtige foto’s opstuurden”, klonk het.

“De jury, bestaande uit het schepencollege, drie beroepsfotografen en de communicatieambtenaar, beoordeelden 47 foto’s die aan de voorwaarden voldeden. De foto’s waren naamloos, uiteindelijk kreeg Filip Temmerman met zijn foto van de natuurlijke boom en de windturbine op de achtergrond de meeste punten”, aldus Astrid De Winne. “Het waren de punten van de vakjury die ervoor zorgden dat de foto van Filip verkozen werd, nipt gevolgd door een foto van Danny Matthys, met amper een half puntje verschil.”

De winnaar kreeg een kadobon van 250 euro overhandigd, voor de andere deelnemers was er een kadobon van tien euro. “We kunnen zeggen dat deze eerste foto een succes was en hopen dat we de volgende jaren nog meer foto’s mogen ontvangen. Ik kan al meegeven dat de volgende fotowedstrijd het thema ‘Vergeten plaatsjes in Haaltert’ zal hebben”, aldus de milieuschepen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio