Little Free Libraries in Kerksken en Denderhoutem

Boeken ruilen in een kastje

Boeken ruilen in een kastje

Foto: if

Haaltert - Boeken ruilen, delen en doorgeven is populairder dan ooit. Daarom plaatsen gemeentebestuur en bibliotheek Haaltert nu ook twee boekenruilkastjes in de gemeente.

“Het concept van de ‘Little Free Library’ komt overwaaien uit Amerika en is meer en meer terug te vinden in Vlaamse gemeenten. Maar ook Facebook-pagina’s als ‘De Boekenjagers’ waarop mensen posten waar ze een goed boek verstopt hebben, hebben hun schare fans. Wij wilden niet achterblijven en hebben nu ook twee boekenruilkastjes of of ‘Little Free Libraries’ in Kerksken en Denderhoutem.”, zegt schepen van Cultuur Laurent Volckaert.

 

Burgemeester Veerle Baeyens en schepen van Cultuur Laurent Volckaert onthulden onlangs het kastje aan het Sint-Martinusheem. Dus, heb je net een boek gelezen dat je zo goed vond, dat je het graag wil delen met anderen? Stop het dan in één van de boekenruilkastjes en neem een nieuw boek mee naar huis.

 

Burgemeester Veerle Baeyens en schepen Laurent Volckaert haalden elk een boek uit het kastje in Kerksken en stopten er een nieuw in. Bij deze werd het kastje officieel in gebruik genomen.

 

In Haaltert vind je de kastjes vanaf nu aan het Sint-Martinusheem, Kerkskendorp 18 en de sporthal, Pastorijweg 23.

 

Neem een boek, geef een boek

“Alle genres zijn welkom in de boekenruilkastjes. Van een spannende thriller tot een stationsromannetje, over een non-fictie boek tot kinderboeken, maar ook strips. Laat een boek achter en neem een nieuw boek mee. Heb je dat boek uit, dan kan je het terugzetten en een nieuw uitkiezen.”, zegt burgemeester Veerle Baeyens.

Let wel, het is de niet de bedoeling dat je er een hele tas boeken achterlaat, de ruimte is beperkt.

De eerste boeken worden voorzien door de bibliotheek. Een bibmedewerker gaat regelmatig langs om het kastje en het aanbod te bekijken. We vertrouwen erop dat iedereen de kastjes en de boeken met respect behandelt.

 

Net langsgeweest bij één van de kastjes? Laat via de Facebook-pagina van Bibliotheek Haaltert eens weten wat je meenam of achterliet.

 

Ontwerp boekenruilkastjes

Voor de versiering van de kastjes, werden de Haaltertse kinderen ingeschakeld. Tijdens een knutselactiviteit in de Spelotheek beplakten ze het hout met stukken pagina’s uit afgeschreven boeken. Daarna werden ze nog vernist, zodat ze bestand zijn tegen weer en wind.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio