Tijdens de hele maand september

Wetenschatten in de bib

Haaltert - Wetenschappen: daar draait het om in 2017 in de jeugdafdeling van de bib. Elke maand zet de bib een andere tak van de wetenschap in de kijker. In september staat de dierenwereld in de kijker.

“Maak een foto van je (huis)dier voor onze FB-pagina, kom kleuren en knutselen aan onze knutseltafel, bezoek onze tentoonstelling van 3D-origamidiertjes.”

Van 1 tot 22 september kan je tijdens de openingsuren in de hoofdbib de expo "Dieren van bij ons" bezoeken. De expo illustreert in een chronologisch overzicht hoe de mens dieren domesticeerde en vanuit economisch oogpunt, perfectioneerde. Tegelijk wordt aangetoond waarom het belangrijk is om streekeigen huisdierrassen te blijven kweken en koesteren.

 

Reizende expo: 'Dieren van bij ons'

Tentoonstelling Erfgoed

Deze expo illustreert in een chronologisch overzicht hoe de mens dieren domesticeerde en, vanuit economisch oogpunt, perfectioneerde. Tegelijk wordt aangetoond waarom het belangrijk is om streekeigen huisdierrassen te blijven kweken en koesteren. De meeste illustraties zijn geselecteerd uit Oost-Vlaamse musea en erfgoedcollecties.

Deze tentoonstelling loopt tot november 2017 in diverse Oost-Vlaamse bibliotheken en is een samenwerking tussen de vzw Leven Erfgoed (www.sle.be) en het Oost-Vlaamse provinciebestuur.

 

Bibliotheek Haaltert, Achterstraat 2 te Haaltert

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio