Op woensdag 20 december in De Kouter

Haaltert Klimaatgezond: kom mee denken!

Haaltert Klimaatgezond: kom mee denken!

Foto: if

Haaltert - Op woensdag 20 december kan elke Haaltenaar meedenken over grote en kleine acties om de CO2-uitstoot in Haaltert te verminderen. Heb je goede ideeën, ben je bezorgd over het klimaat of gewoon benieuwd? Schrijf je dan zeker in voor de Klimaattafel en kom mee babbelen!

Jij en iedere Haaltenaar kan mee de klimaatgezonde toekomst van Haaltert bepalen! Een klimaatgezond beleid uitstippelen is niet enkel weggelegd voor politici. Deze keer hebben de inwoners het voor het zeggen: van de sympathieke bakker over de geëngageerde vrijwilligster tot de bink van de buurt!

Op de agenda staan hete hangijzers als hernieuwbare energie, de keuze voor lokale en regionale producten, efficiënte en duurzame mobiliteit, energiezuinig en klimaatgezond wonen, …

 

Wanneer? 20 december 2017, onthaal vanaf 19 u., start om 19.30 u. We sluiten af rond 22 u.

Waar? Centrum de Kouter, Middelkouter 10, 9450 Haaltert

Inschrijven: Via de website www.haaltert.be/klimaatgezond kan je je inschrijven om deel te nemen aan de Klimaattafel. Of neem contact op met de dienst Leefmilieu: 053 85 86 05, leefmilieu@haaltert.be.

 

Gaat het goed met ons klimaat? Niet echt…

Als we er de media op na slaan, lezen we elke dag dat onze planeet opwarmt en dat het niet vijf vóór, maar vijf na twaalf is. Het draait niet alleen om de toekomst van je kinderen en volgende generaties, maar ook om het hier en nu. De klimaatverandering heeft nu al een impact op je leven. Zo mocht je bijvoorbeeld deze zomer je bloemen en planten niet langer fris houden, wegens de aanhoudende droogte.

Laten we het zomaar betijen? Neen. Overal engageren mensen zich om de klimaatopwarming te vertragen. Er is goede wil en er zijn ideeën. Vele kleine acties maken zeker een verschil. Om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan, moeten we de krachten bundelen en toekomstgericht en ruim denken. Daarom kwam er het intergemeentelijk project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio