Bestel kippen voor jouw gezin

Nieuw kippenproject van start

Nieuw kippenproject van start

Foto: if

Haaltert - Haaltenaren kunnen in januari en februari opnieuw kippen bestellen. Elk gezin van Haaltert krijgt de kans om maximum 3 kippen aan te kopen tegen 4 euro per kip. Er zijn veel voordelen aan kippen houden. Dus denk er zeker eens over na!

Om de twee jaar organiseert gemeente Haaltert het ‘Kippenproject’. Ondertussen is dit de zevende keer. Binnen dit project kan elk Haalterts gezin 1 tot 3 kippen bestellen om te houden in hun tuin. Kippen zijn namelijk goeie keukenafvalverwerkers. Drie kippen verwerken jaarlijks 150 kg keukenafval. Dat is min of meer de hoeveelheid van een gemiddeld gezin. Het is 150 kg die niet naar de gft-verwerking moet.

 

Kippen zijn zowel in aankoop als in verzorging goedkope dieren. Wat hun menu betreft, stellen kippen geen hoge eisen, het zijn echte alleseters. En bovendien kan het gezin ook nog genieten van verse eieren en het gezelschap van dieren in de tuin.

 

Inschrijven

Inschrijven kan van 3 januari tot en met 28 februari 2018. In de loop van april zal je verwittigd worden wanneer de kippen precies afgehaald kunnen worden. Dat zal in de maand mei zijn.

Inschrijven kan op verschillende manieren:

•             Op de website van gemeente Haaltert kan je het inschrijvingsformulier downloaden.

•             In het infoblad van februari 2018 zal een inschrijvingsformulier staan.

•             Je vindt ook inschrijvingsformulieren terug in de folderrekken in de gemeentelijke gebouwen.

 

Vul je formulier in en ga langs bij de dienst Leefmilieu. Je betaalt bij inschrijving.

 

Dienst Leefmilieu in het gemeentehuis, 053/85.86.05, leefmilieu@haaltert.be 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio