‘Dendervrienden van FACE’ krijgen mooie ondersteuning

Cheque van 10.000 euro voor Egyptische straatkinderen

Cheque van 10.000 euro voor Egyptische straatkinderen

Foto: if

Haaltert - De “Dendervrienden van FACE” zijn een groep vrijwilligers rond Etienne Cloots uit Haaltert. Zij bekommeren zich al jaren om het lot van de talrijke straatkinderen en wezen in Caïro. Etienne en zijn familie al meer dan 30 jaar, waarvan de laatste 15 jaar via de Belgische NGO FACE for Children in Need, die er een crisiscentrum voor straatkinderen en 4 weeshuizen heeft opgezet.

Bij de aanvang van de Paasvakantie kregen de “Dendervrienden van FACE” voor hun werk financiële steun in de rug vanuit verschillende richtingen :

 

In V.B.S. De Bloesem van Kerksken deden de leerlingen een vastenvoettocht die 1.100 euro opbracht.

Via het 11.11.11-fonds voor 4e pijlers  kreeg hun project een subsidie van 1.000 euro.  En last but not least kende de Provincie Oost-Vlaanderen – afd. Mondiale Solidariteit een subsidie toe van 8.000 euro.  Onze Provincie verleende dit jaar 377.819 euro steun aan 66 projecten van Oost-Vlamingen in het Zuiden.

 

"De fondsen zullen aangewend worden voor de werking van de “Child Friendly School” die in het crisiscentrum van FACE de leerachterstand van de straatkinderen aanpakt en voor de werking van het vorig jaar geopende weeshuis in Obour/N-Caïro waar jongens vanaf 6 jaar worden opgevangen", aldus Ertienne Cloots.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio