Tijdens de weekends tussen 20 mei en 3 juni

Zesde Kunstenroute fietst en wandelt door Haaltert

Haaltert - Drie weekends lang is Haaltert the place to be voor kunstliefhebbers. Van 20 mei tot 3 juni kan je overal in Haaltert schilderijen, beeldhouwwerken en gedichten ontdekken. Heel wat kunstenaars nemen deel aan het gebeuren.

Maar liefst 38 kunstenaars exposeren:

Cathy Vijverman, Jean-Pierre Van Oudenhove, Wilma Geyskens, Cura-Collectief, Claude Dendauw, Kris Cornelis, Peter Troucheau, Tony Mussche, Walter De Rycke, Peter Vereecken, Schrijfgroep Jef Mercelot, Frans Haezaert, Piet Matthys, Ilia Vromman, Bernadette De Vos, Sonja Van Valckenborgh, Anneke Piron, Luydmyla Voloshyna, Svetlana Mischenko, Hendrikje Cornelis, Antoine De Wael, Joris Redant, Nera Redant, Sabine Van Hover, Lucrèce Van Parys, Jaklien Brouillard, Johnny De Waegeneer, Martine D’Haese, Pierre Van Holsbeeck, Herman Abé, Marijke De Schrijver, Cazn, Ingrid Ferret, Isabelle Cortens, Chris Chiau, Jan Clement, Josee Pollet en Rudy De Pelsmaeker.

 

9 locaties

Je kan terecht in het Sint-Martinusheem, HOC De Fransman, het Vondelhof, Pastorij Denderhoutem, het Warandegebouw, Centrum De Warande en in drie kunstenaarsateliers bij Chris Chiau, Rudy De Pelsmaeker en Sonja Van Valckenborgh.

Een fietsroute en een wandelroute verbinden de locaties aan elkaar.

 

Je kan er terecht op 20, 21, 26 en 27 mei, 2 en 3 juni van 15 tot 19 u.
In atelier van Sonja Van Valckenborgh op 20-21-27 mei en 3 juni van 15 tot 19 u.

 

Participeer eens aan een kunstwerk

Het Cura-Collectief met Bart Bogaert, Els De Vuyst, Vincent Malstaf, Lieve Van Cutsem en Kimo Williame nodigt je uit om deelnemer te zijn aan hun openluchtatelier. Ze begeleiden jou langs een installatie-parcours dat je dichter bij jezelf wil brengen.

 

Brochure

Vanaf 15 mei vind je in de tentoonstellingslocaties en in de gemeentelijke gebouwen de brochure met alle info over de Kunstenroute en de routekaartjes van de wandel- en fietsroute. Of download ze van de website www.haaltert.be/kunstenroute.

 

50 jaar Cultuurraad

De Kunstenroute is een organisatie van gemeente en Cultuurraad Haaltert en past in het feestjaar van 50 jaar Cultuurraad.

 

Kunst in de etalage

Om op te warmen voor de zesde Kunstenroute startte al wat vroeger ‘Kunst in de Etalage’. Ook in 22 Haaltertse etalages en winkels kan je kunstwerken spotten. Kunst in de Etalage loopt ook nog tot 3 juni.

Deelnemende handelaars:

Haaltert

Veerle Travel
Fietsenwinkel Van de Sype
Eximm – vastgoed
Ekilibre
Biercinema
Optiek Van Pottelbergh
Vinotheek Nelis
Slagerij Johan
De Koepoort
Verzekeringen Haegeman

Heldergem

Huis Vijverman-Meert
De Gouden Koterhaak
Schoonheidssalon Gerda Van De Wiele

Denderhoutem

‘t Dorpshuys
Verzekeringen Haegeman
Fintro Denderhoutem
Soremi
Den Bareel
Chocolatier Anton

Kerksken

Architectenburo De Winne
Valbusko
Zakenkantoor De Vos

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio