Zondag 20 mei

Trejen strijdt op wieltjes

Trejen strijdt op wieltjes

Foto: if

Haaltert - De iets ouderen herinneren zich zeker nog de rolschaatskoersen die vroeger tijdens de Pinksterenkermis in de Nieuwe wijk van Terjoden werden georganiseerd voor de jeugd. Een aantal leden van de Vlaamse Kring van Terjoden organiseren opnieuw een heuse rolschaatskoers voor de jeugd, maar zeker ook voor degenen die destijds al meededen.

De activiteit wordt vanuit het Aalsterse deel van terjoden georganiseerd. Maar aangezien het gehucht toch ook wel wat Haaltenaren telt, geven we deze activietit graag mee.

Naast de traditionele rolschaatsen zijn voor deze 'koers 2.0' ook skeelers en hooverboards toe om deel te nemen. Het enige gemotoriseerde dat wordt toegelaten is en hooverboard. Iedereen wordt verondersteld zijn eigen “rollend materiaal “ te voorzien. Het wordt een ludieke wedstrijd, waarmee niet wordt gemikt op de professionele skeelers, maar op iedereen die zin heeft om mee te doen. Voor ‘t plezier eerst ! Er zullen geen verliezers zijn, enkel winnaars . Tevens zal er een kleine bijdrage worden gevraagd van 2 euro per persoon voor de verzekering.  Noteer alvast : afspraak aan het vroegere kleuterkasje in de hoek van de Dennenlaan en de Beukenlaan.

De Pinksteren Kermis op Terjoden was destijds ook befaamd  om zijn zangwedstrijd in de feesttent. Daarop geinsprireerd, heeft de Harmonie de Terjodenaren in de marge van Trejen op Wieltjes “Terjoortjes” opgezet in hun repetitielokaal , de vroegere kleuterklas in de hoek van de Dennenlaan.

Ze starten om 11 uur met een heus aperitiefconcert, gevolgd door een free podium, om tenslotte te eindigen met een optreden van de coverband “Big in Belgium” omstreeks 17u . Ze zorgen ook voor drankgelegenheid ter plaatse.

Ook de petanqueclub van de Nieuwe Wijk sluit aan , ze organiseren een toernooi op hun pleinen aan de Beukenlaan van 14 tot 18 uur

De Trejense Brouwers hebben ook aangehaakt en zullen in primeur tijdens 'Trejen op Wieltjes' hun nieuw brouwsel  “Trejensen Trippel” cuvee 2018 , het bier van Terjoden , op basis van locale hop, laten proeven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio