Check je documenten best ruim tevoren

Ga je op reis naar het buitenland?

Haaltert - Vakantie gepland? Check even of je documenten nog geldig zijn volgens de vereisten van je bestemming. De meeste landen vereisen dat je identiteitskaart nog 3 maanden geldig is na afreisdatum of zelfs een visum

Check zeker in welke landen dat zo is en vraag deze documenten indien nodig tijdig aan. Een identiteitskaart aanvragen duurt een drietal weken en een reispas ongeveer 5 werkdagen, hou hier rekening mee. Een spoedprocedure kost je veel meer.

Check je reisdocumenten of vraag dit na bij je reisagentschap.

Hou je aan de richtlijnen voor een pasfoto zodat je niet nodeloos een nieuwe aanvraag moet doen. Deze zijn:

Een neutrale gezichtsuitdrukking: mond gesloten, geen glimlach
Hoofd en schouders recht(op) houden, recht vóór de camera
Het aangezicht volledig vrij maken: het voorhoofd, kin en de aanzet van je oren moet zichtbaar zijnDe ogen moeten goed zichtbaar zijn: geen weerkaatsing op brilglazen, geen getinte glazen, geen te grote montuur, maar ook geen montuur die vlak langs de ooglijn loopt.

Een attest van verlies of diefstal is geen geldig reisdocument.

 

Kinderen de grens over

Om buiten België te reizen moeten kinderen die jonger zijn dan 12 jaar over officiële documenten beschikken, zoals een Kids-ID of een paspoort. Deze vraag je aan via het loket Bevolking in het gemeentehuis.

 

Als het kind alleen reist of met één van beide ouders kan een ouderlijke toestemming ook nodig zijn. Op www.haaltert.be/bevolking vind je alle info hierover.

Je kan terecht bij de dienst Bevolking in het gemeentehuis, Hoogstraat 41. 053 85 86 01, bevolking@haaltert.be

Let op!

In juli en augustus zal de dienst Burgerzaken gesloten zijn op maandagnamiddag en dinsdagnamiddag. Net als de andere diensten en gemeentelijke gebouwen is de dienst wel open elke voormiddag, op woensdagnamiddag en op donderdagnamiddag en -avond.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio