Appelsien & Ananas helpen een handje

Schatten van Vlieg in de bib

Schatten van Vlieg in de bib

Foto: if

Haaltert - Vlieg verstopt deze zomer meer dan 300 schatten op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Tussen 30 juni en 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven . In de elfde editie van Schatten van Vlieg draait alles om de tastzin. En dat gebeurt ook in Haaltert.

De zomervakantie is de periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Vlieg, het label dat families gidst door het cultuur- en vrijetijdsaanbod, moedigt met Schatten van Vlieg gezinnen met kinderen aan om er samen op uit te trekken en het aanbod in hun buurt te ontdekken. Ook in de bib van Haaltert verstopt Vlieg deze zomer een schatkist!

 

Voel jij wat ik voel?

Terwijl baby’s tussen 1 en 2 jaar met voelboekjes volop gestimuleerd worden om hun tastzin te ontwikkelen, worden kinderen in de daarop volgende jaren zo goed als alles verboden wat met aanraken te maken heeft. Vlieg brengt daar graag verandering in, want door te voelen leer je iets of iemand écht kennen, beter kennen. Vlieg wil kinderen spelenderwijs met kunst en cultuur in contact brengen en stopt in elke schatkist drie verschillende voelwaaiers. In elke waaier worden creatieve, filosofische en doe-opdrachten gecombineerd en kunnen kinderen hun voelende vingers de vrije loop laten.

 

De schat van Vlieg in de bib van Haaltert

Ook dit jaar doet de bib van Haaltert mee aan de leuke speurtocht van De Schatten van Vlieg. Deze editie werkten we samen met Appelsien & Ananas die ons een handje kwamen toesteken bij het opzetten van de zoektocht. Kom ons tijdens de zomer bezoeken tijdens de openingsuren van de bib en speur gezellig mee!

 

Praktisch

Van 1 juli tot 31 augustus tijdens de openingsuren

In de hoofdbib en het filiaal

Gratis, reserveren niet nodig

Voor kinderen tot 12 jaar

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio