Zaterdag 18 en zondag 19 augustus op de Stichelen

Halfoogstfeesten mikken op fun en folklore

Haaltert - De traditionele Halfoogstfeesten op de Stichelen in Denderhoutem kregen vorig jaar een tweede leven. Omwille van het succes, volgt op 18 en 19 augustus de tweede editie.

Vorig jaar waren de Halfoogstfeesten na 20 jaar terug van weggeweest en meteen bleek dat “Hoeve Schollaert” nog steeds een warme thuis is voor deze breughelfeesten. Met 7.500 bezoekers was deze herlancering een schot in de roos en kon een volgende editie op 18 en 19 augustus niet uitblijven.

 

Folklore

Aan de traditionele formule mag alvast niets gewijzigd worden, want folklore is het hoofdingrediënt van het Halfoogstfeesten-recept: Oude ambachten worden opnieuw tot leven geroepen dankzij demonstraties van vlegeldorsers, strovlechtsters en kantklossters. Een wandeling op de hoeve leert bovendien meer over houtdraaien, spinnen, boekbinden, weven, sigaren maken… De doorlopende tentoonstelling van landbouwmachines van weleer , oude tractoren & koetsen zorgt voor extra nostalgie. Een terugkeer naar onze voorouders gaat ook samen met het proeven van grootmoeders keuken : De Pannenkoeken, vlaaien, pensen en ovenkoeken met beenham zijn alom geliefd . En op de Half-Oogstfeesten betaal je traditiegetrouw met “de jeton”

Hoeve Schollaert

Dankzij de Half-oogstfeesten blijft “Hoeve Schollaert” in de Stichelen te Denderhoutem een begrip in de ruime regio. Tevens is ze dé perfecte locatie voor dit gezellig gebeuren: Op de grote feestweide met drankentent & eetstanden of op het gezellig terras op de binnenkoer worden er tussen de optredens door herinneringen gedeeld. Ook de charme van de intieme wijnbar en de prachtig gerenoveerde bierschuur ontgaat de bezoekers niet. Bovendien wordt de aanpalende schuur de vaste stek voor een kunstgalerij met doorlopende expositie.

 

Optredens & animatie

De organisatoren blijven ijveren voor een programma met optredens van artiesten uit de regio. En ook dit jaar zijn ze daar goed in geslaagd:

Zaterdagnamiddag demonstreren turnclub St Paulus uit Haaltert en de country-lindedancers uit Heldergem hun talenten. Om 19.00u zet het gekste wandelorkest, “Die verdammte Spielerei” de feestvreugde in. Enkel “Geena & the lisa’s” moeten die avond wat meer kilometers afleggen voor hun optreden met party-band in de bierschuur.

Zondag brengt muziekband “Stampen & dagen” ambiance op de feestweide met hun dialectische country. En wegens groot succes van vorig jaar, mag het levendig blazersensemble, “de Jartellen”, de feestvreugde verderzetten met klassieke meezingers en pophits. Vervolgens zorgt Nico voor een André Hazes-Revival. “Get ready !”, de boysband uit eigen streek, entertaint ’s avonds het publiek in de bierschuur.

Verder is er natuurlijk animatie zoals dat op oogstfeesten wordt verwacht: Harmonie Moed & Volharding Denderhoutem, Koninklijke fanfare & drumband Nieuw Leven Aaigem, “Cyriel” (uit “Wittekerke”) met zijn draaiorgel, vendelgroep FLAGO, grenzeloze folkloredans door Selena, de leutigste ganzenfanfare, straatzangers…etc…

 

Kindvriendelijk

Een waarschuwing aan de feestende ouders: Vergeet de kinderen niet op te halen in het kinderdorp! Dankzij het springkasteel, pipo-de-Clown en acrobaten Max & Marcel Cyclette zullen de Half-Oogstfeesten ook voor hen weer onvergetelijk worden. Nieuw dit jaar zijn de levensechte kinderboerderij met +/-70 dieren en de nostalgische zweefmolen anno 1920. Demonstraties van (roof)vogels en paardendressuur1 bekoren weer klein & groot.

Bovendien start zondag 19 augustus vroeg: Vanaf 8 uur stallen de standhouders op de rommelmarkt hun hebbedingen uit. Om 11u verwelkomt de pastoor je in de openlucht-eucharistieviering, gevolgd door een fietsen- en hondenwijding. Nadien wordt de sfeer ingezet met het aperitiefconcert om 13.00u. Vanaf dan valt het feest niet meer te stoppen

 

Enthousiast

Het onverhoopt succes van vorige editie, maakt de organisatoren alvast dolenthousiast voor Halfoogst 2018! Zoals gebleken, weten de Haaltenaren en omstreken de gezellige boerenleute op ‘Hoeve Schollaert’ te appreciëren. Het wordt dan ook weer een feest met hen en voor hen, een feest waar vreugde, vriendschap en gezelligheid centraal staan.

 

Live op de radio

Wie er niet bij kan zijn, kan het hele feestgebeuren terug volgen via de live uitzendingen van Radio PROS vanuit hun studio op de feestweide. Voor de gelegenheid zullen zij immers terug op de FMband te horen zijn op evenementenfrequentie 97.7 FM.

Maar weet alvast dat de thuisblijven geen optie is!

De organisatoren en medewerkers hopen alvast jullie weer talrijk te mogen verwelkomen op 18 en 19 augustus.

 

Praktisch

HALFOOGSTFESTEN DENDERHOUTEM – Stichelen 7 – 9450 Denderhoutem

Za 18 augustus 2018: vanaf 13.00u

Zo 19 augustus 2018: vanaf 08.00u

Gratis toegang.

Volledig programma op facebookpagina “vzw halfoogst Haaltert”: https://www.facebook.com/Halfoogsthaaltert/

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio