Haaltertnaar brengt fantasywereld tot leven

Nick als Ork naar festival 'Facts'

Nick als Ork naar festival 'Facts'

Foto: if

Haaltert - Nick Bisback (27) uit Haaltert neemt deel aan FACTS in Gent. Twee keer per jaar wordt Flanders Expo omgetoverd tot een heuse fantasiewereld, waar alles dat ook maar iets te maken heeft met fantasy, animatie, strips, films, series, sciencefiction en videospelletjes tot leven komt

Nick haalde letterlijk én figuurlijk alles uit de kast voor zijn imitatie van een ork, een wezen dat in menig fantasieverhaal voorkomt.

 

Liefst 1 op 3 FACTS-bezoekers komt in dergelijke outfit naar het evenement. Met levensechte versies van Iron Man, Batman, Jon Snow uit Game of Thrones of Homer Simpson.

 

Nick Bisback (27) uit Haaltert runt samen met zijn moeder ‘Naaiatelier Rita’. Het is de eerste keer dat Nick Bisback aan cosplay zal doen. Hij werkte vier maanden lang élke dag aan zijn versie van een Ork,  een personage uit het wereldbekende videospel World Of Warcraft

Het pak weegt maar liefst vijftien kilogram. Volgens Nick is dat “best een middag uit te houden, maar toch wel warm”. 

Mét de plateauschoenen is Nick 1m80 groot. Maar wanneer hij z’n helm op zet, staat er pas echt een reus voor je: het hele kostuum maakt hem 2m10 groot.

Nick heeft maar liefst twee mensen nodig die hem in zijn outfit helpen.

Op zondag 30 september kan je Nick The Orc spotten op FACTS in Gent

 

FACTS vindt plaats op 29 en 30 september in Gent.

 

www.facts.be

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio