Afdeling werd enkele jaren geleden heropgericht

Vl. Belang met 17 naar stembus

Haaltert - Vlaams Belang Haaltert trekt met een ploeg van 17 personen naar de stembusslag van 14 oktober. "Het samenstellen van deze ploeg gebeurde op basis van het evenwicht tussen man-vrouw, aanwezigheid in alle deelgemeenten, ook op basis van leeftijd, maar zeker ook op basis van eendracht – hetgeen onze strijd tegen de Haaltertse egopolitiek in de verf zet", aldus Pieter de Spiegeleer.

De lijst wordt getrokken door Pieter De Spiegeleer, 37 jaar, Vlaams ambtenaar en woonachtig in Heldergem. Pieter richtte de afdeling op, op 2 oktober 2015, en zal ook de derde plaats op de provinciale lijst bekleden. Op twee hebben we met Anita De Bruyn een jong gepensioneerde en fiere moeder en grootmoeder. Anita – geboren en getogen in Haaltert - is tevens gepassioneerd wandelaarster. Met Jan Schelhout op drie hebben we een gedreven kandidaat uit Denderhoutem. Die gedrevenheid etaleert hij sinds lang op en naast het voetbalveld, maar nu dus ook in de Haaltertse politiek. Op 4 hebben we Anne Callebaut uit Kerksken. Anne is is reeds lang actief in de partij en in de Vlaamse Beweging in de ruime zin van het woord. Anne is een geboren Aalsterse die aan de lijve ondervond wat de multiculturele droom met een leefgemeenschap écht doet.

Verder zal onze ploeg geduwd worden door twee personen. Twee oudgedienden van de partij, mensen met het Vlaamse en Haaltertse hart op de juiste plaats. Op 17 hebben we Machteld Van der Gucht uit Kerksken, op 16 hebben we met Danny Hunninck iemand uit de Haaltertse uithoek, Gotegem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio