Bezoekerscentrum Vlaams parlement heeft aandacht voor Dendervrienden

Haaltertse 'Face' te bewonderen in Parlement

Haaltert - Het Vlaams Parlement opende deze week het nieuw bezoekerscentrum, met o.a. een digitale “interactieve muur” met allerlei info over hun werking. "Er wordt ook aandacht besteed aan Vlaamse vrijwilligers die actief zijn in het middenveld om organisaties te steunen die hulp bieden aan Het Zuiden", zegt Etienne Cloots van Face.

"Het Vlaams Parlement maakte honderden dossiers over aan wetenschappers van de Antwerpse Universiteit om een selectie te maken.  De Dendervrienden van FACE werden weerhouden en kregen zo hun plaatsje op de digitale muur", legt Etienne Cloots uit.

Het centrum krijgt jaarlijks ongeveer 25.000 bezoekers over de vloer, die nu ook de mogelijkheid hebben om kennis te maken met De Dendervrienden van FACE.

De Dendervrienden van FACE zijn een groep vrijwilligers rond de familie Cloots uit Haaltert.  Die biedt al vele jaren hulp aan straatkinderen in Caïro via de Belgische NGO 'FACE for Children in Need', die er een crisiscentrum voor straatkinderen en vier weeshuizen heeft opgezet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio