Steven De Schrijver is nieuwe afdelingsvoorzitter

CD&V kiest voorzitters

Afdelingsvoorzitter Steven De Schrijver Foto: if

Haaltert - CD&V Haaltert heeft het jaar ingezet met bestuursverkiezingen. De leden verkozen vrijdagavond, op de bijzonder druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie van de partij, Steven De Schrijver unaniem tot afdelingsvoorzitter. De 37-jarige De Schrijver was al een jaartje voorzitter ad interim, na het ontslag van Stephanie Vanhemelryck, en loodste zijn partij na 18 jaar oppositie terug in het bestuur.

CD&V stapte op 14 oktober in een coalitie met N-VA en sp.a en levert met Phaedra Van Keymolen en Bart Ottoy twee schepenen.

 “Ik ben dankbaar dat ik de volle 100 honderd procent van de stemmen achter mijn naam kreeg”, reageert De Schrijver. “We hebben een zeer intensieve campagne achter de rug, met een ploeg die bijzonder hard aan elkaar hangt, en krijgen de komende zes jaar de kans om de inwoners van Haaltert te tonen waar CD&V voor staat. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst”.

De bestuursverkiezingen leverden nog een resem andere voorzitters op: Kristien Van Cromphaut mag zich de nieuwe voorzitter van Vrouw & Maatschappij noemen, Rik De Bodt is de preses van de CD&V Senioren en Gloria Uwineza zwaait de plak bij Jong CD&V. Ook zij konden rekenen op 100 procent van de stemmen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio