Applausdag bij de Fietsersbond

Fietsers krijgen applaus

Haaltert - De bestuursleden van Fietsersbond Haaltert applaudisseerden donderdagochtend 21 maart voor de fietsers aan het station van Haaltert. Van bij het prille ochtendgloren moedigden de enthousiaste leden van de Fietsersbond pendelaars, schoolkinderen en andere passanten per fiets aan met een warm applaus. Als steun voor hun klimaatvriendelijke vervoerskeuze kregen ze een smakelijk presentje aangeboden. Vele fietsers reageerden verrast en verheugd op deze actie.

Het station van Haaltert is een belangrijk multimodaal verkeersknooppunt. Hier vertrekken tijdens de spits verschillende treinen en bussen per uur, waardoor het een ideale overstaplocatie vormt voor de fietsers uit de buurt. De fiets is een gezond, goedkoop en klimaatvriendelijk vervoersalternatief naar het station. Helaas maakt de onafgebroken stroom van auto’s de stationsomgeving onveilig.

Fietsers verdienen beter! Zij hebben niet alleen recht op aanmoediging, maar ook op een veiligere omgeving. Fietsersbond Haaltert doet dan ook een oproep aan de overheden om te zorgen voor een beter fietsklimaat. Voor de stationsbuurt in Haaltert betekent dit concreet veilige oversteekplaatsen voor de fietsers en betere overdekte en diefstalveilige fietsenstallingen.

De Nationale Applausdag voor fietsers vierde dit jaar zijn zesde verjaardag! Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad startten deze eenvoudige maar sterke actie. Na tientallen Mechelse edities ging de actie in 2014 nationaal. Dit jaar namen meer dan 150 teams over gans Vlaanderen aan deze actie deel!

 

info:  fietsersbondhaaltert@gmail.com 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio