Oplichters wilden vals geld wisselen in cafés De Fles en De Warande

Vluchtende Afrikaan duwt Haaltertnaar van zijn wagen

Haaltert - In Haaltert werd een 36-jarige man zaterdag het slachtoffer van enkele oplichters, die wilden ontsnappen nadat ze vals geld hadden gewisseld. Toen één van de Afrikaanse mannen met zijn wagen wilde vertrekken, wilde getuige Dieter Allaer dit verhinderen door op de motorkap te gaan zitten.

In Haaltert werd Dieter Allaer (36)  zaterdag het slachtoffer van enkele oplichters, die wilden ontsnappen nadat ze vals geld hadden gewisseld. Toen één van de Afrikaanse mannen met zijn wagen wilde vertrekken, wilde een getuige dit verhinderen door op de motorkap te gaan zitten. Maar de man reed toch weg en sleurde de inwoner van Haaltert enkele tientallen meters mee. Hij hield er kneuzingen en schaafwonden aan handen, knieën en enkels aan over, met enkele dagen arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

 

Drie afrikanen wilden zaterdag in café De Fles in Haaltert enkele briefjes van 20 euro wisselen voor twee van 50 euro. Toen de cafébaas dit weigerde, kocht de man sigaretten met een briefje van 20 euro.

Achteraf bleek dit briefje vals te zijn. De cafébaas ging de Afrikaanse mannen achterna en die bleken in het naburig café De Warande dezelfde truc te proberen. Maar daar slaagden ze er niet in om geld te wisselen, noch bij de serveerster, noch bij een klant. Die klant wilde op heldhaftige manier één van de daders tegenhouden, maar werd dus enkele meters op de motorkap meegesleurd.

 

De Afrikanen waren met twee wagens op pad. De nummerplaten konden geheel en gedeeltelijk aan de politie meegegeven worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio