Woningen worden apart op de markt gebracht

Ander uitzicht voor stationsomgeving?

Haaltert - Krijgt de stationsomgeving van Ede weldra een nieuw uitzicht? Die kans bestaat, nu er drie woningen en een onbebouwd perceel te koop worden gezet. Maar dat projectontwikkelaars er flats zouden bouwen, denkt men bij immomakelaar Tijl Jansegers niet.

De hoekwoning tegenover het parkeerpleintje aan het station van Ede wordt samen met twee aanpalende woningen te koop aangeboden door immomakelaar Tijl Jansegers. Aan de overkant van de Huytstraat is het een onbebouwd perceel waarvoor de makelaar een nieuwe eigenaar zoekt.

"Het zijn panden van eenzelfde eigenaar, die verhuurd werden en nu te koop worden aangeboden", zegt medewerker Steffen Van Grembergen. "Er is niets bijzonders mee gemoeid, ze komen gewoon  als aparte woningen op de markt. Of er flats zullen komen, betwijfel ik. De panden worden gewoon op de markt aangeboden als woningen, het is niet zo dat een projectontwikkelaar wordt gezocht om er appartementen van te maken. Moest dit veel kans hebben, dan waren ze wellicht al verkocht."

Nochtans staat wat verderop, ter hoogte van het voetbalveld van Ede, een flatgebouw  in de steigers. De kans dat dit ook zal gebeuren op wandelafstand van het station, is klein. De gemeente Haaltert maakte enkele weken geleden bekend dat er een woonomgevingsplan komt dat het woonbeleid moet sturen en dus zal bepalen waar er flats kunnen komen, met hoeveel bouwlagen, en waar men die liever niet ziet uit de grond rijzen. Dat plan heeft nog geen juridisch statuut. Zo komt er eerst nog participatie en de gemeenteraad moet zich nog uitspreken. Wie wilde plannen heeft met de panden en er wat vaart achter steekt, is dus nog niet gebonden door die nieuwe beleidsvisie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio