Hervorming personeelsformatie in politiezone

Haaltert krijgt extra wijkinspecteur

Haaltert - Op de politieraad van politiezone Denderleeuw-Haaltert werd op 10 december 2019 beslist om de personeelsformatie te hervormen. De gemeente Haaltert krijgt een extra wijkinspecteur en de volledige personeelsformatie wordt uitgebreid met 10 extra inspecteurs.

“De politiezone Denderleeuw-Haaltert kent sinds 2017 een tekort aan operationeel personeel om aan een bepaalde minimale dienstverlening te kunnen voldoen. Nu de politieraad de uitbreiding van de personeelsformatie met 10 extra inspecteurs heeft goedgekeurd, is er meer ruimte om sneller en efficiënter aan te werven indien nodig. De uitbreiding van deze personeelsformatie voor de politiezone, maar ook specifieke maatregelen voor Denderleeuw, zoals de opmaak van een integraal veiligheidsplan, de aanwerving van een integrale veiligheidscoördinator, de aanwerving van een extra gemeenschapswacht en de verdere uitbreiding van het cameranetwerk, zijn enkele concrete acties om het veiligheidsgevoel bij onze burgers te verhogen”, zegt burgemeester Jo Fonck.

Voor Haaltert wordt specifiek een extra wijkinspecteur voorzien. Daar is lokaal bestuur Haaltert heel tevreden mee.

“We kunnen de uitbreiding van de personeelsformatie alleen maar toejuichen en hopen hiermee op termijn snel te kunnen schakelen indien nodig. Veiligheid is voor Haaltert één van de prioriteiten in het meerjarenplan. We geloven sterk in het dagelijks contact en de inzet van een extra wijkinspecteur die onze wijkwerking de nodige dynamiek zal geven. Bijkomend zetten we in op handhaving en zullen er in eerste instantie twee gemeenschapswachten aangeworven worden voor Haaltert. De inzet is een veilige buurt in elk dorp!”, zegt burgemeester Veerle Baeyens.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio