VIP Selection en Belgische sterrenchefs investeren in Griekse topgastronomie

A Priori op de Griekse toer

Haaltert - Luxetouroperator VIP Selection, de Jeunes Restaurateurs d'Europe en Atlantica Hotels & Resorts slaan de handen ineen om Belgische topgastronomie te exporteren naar de Griekse vakantie-eilanden Kreta en Rhodos. Topchef Kristof Coppens van A Priori uit Haaltert is opnieuw van de partij.

 Chefs en sous-chefs van Atlantica Hotels & Resorts zijn zondag aangekomen (*) in ons land om gedurende drie weken intensief te brainstormen en samen te werken met twee Belgische topchefs van de keten Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE). Bedoeling is om de creativiteit en de technische vaardigheden van elk van de betrokken Grieken nog te verhogen en nieuwe gerechten te creëren. Deze worden het komende zomerseizoen aangeboden in de à la carterestaurants van beide deelnemende Atlantica-hotels.

De deelnemende JRE-restaurants en Atlantica Hotels & Resorts zijn :

  • Restaurant A-Priori in Haaltert (bij Aalst) : chef Kristof Coppens, 1 ster Michelin
  • Restaurant Hostellerie Saint-Nicolas in Elverdinge (bij Ieper) : chef Franky Vanderhaeghe, 2 sterren Michelin
  • Hotel Atlantica Sensatori Resort ***** op Kreta : Chef Christos Karagiannakos en zijn sous-chef
  • Hotel Atlantica Imperial Resort ***** op Rhodos : Chef Athanasios Kotsi en zijn sous-chef

Beide hotels worden in ons land aangeboden door de touroperators VIP Selection en Jetair.

De samenwerking is een uitbreiding van het initiatief dat in 2011 voor het eerst werd genomen. Door nu ook de sous-chefs te betrekken, wil men een nog sterker impact hebben op de volledige keukenbrigade en de mindset in beide Griekse keukens. Vorig jaar werd voor beide hotels één gastronomisch topmenu gecreëerd. Dit jaar wordt een nieuw menu gecreëerd, alsook gastronomische gerechten, waarmee ook de kaart in het à la carte-restaurant een niveau hoger wordt getild.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio