ACW Haaltert is op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen

ACW lanceert iPad-enquête “onzestem.be”

Haaltert - Op 14 oktober 2012 kiezen we een nieuw gemeentebestuur. Het lokale beleid staat het dichtst bij de mensen. Tijd dus om mensen bewust te maken van het belang van deze verkiezingen en het gemeentelijke beleidsniveau, vindt ACW. "Vanuit ACW Haaltert lanceren we daarom een interactief project 'onzestem.be' waarmee we via multimedia-bevraging op iPads in gesprek willen gaan met mensen over de toekomst van de gemeente", meldt Jennifer Pots.

 ACW Haaltert werkt als koepel van de christelijke werknemersorganisaties (OKRA, KAV, KWB, Ziekenzorg, Pasar, Familiehulp, CM, ACV, …) met vele vrijwilligers in onze gemeente actief mee aan een solidaire en leefbare samenleving.

"Vanuit ACW willen we mensen op een ludieke wijze uitnodigen om zich uit te spreken en hun stem te laten horen over wat goed is en moet blijven, over wat anders en beter kan, zodat iedereen mee is in de gemeente", zegt Jennifer Pots.

"Via iPads, een draagbaar multi-media apparaat met touch-screen, leggen we ons oor te luister bij de inwoners van onze gemeente: Wat vinden zij belangrijk in hun gemeente? Waar moet het beleid in jouw gemeente bij voorrang werk van maken? Wat zou jij beslissen indien je schepen voor één dag bent?"

Vrijwilligers van ACW Haaltert vragen tot zondag 5 februari op zoveel mogelijk plaatsen in Haaltert zoveel mogelijk mensen en doelgroepen via iPad vrijblijvend mee te werken aan deze enquête: de jeugdbewegingen (KSJ en KSA Haaltert), de verenigingen (OKRA,KWB, Ziekenzorg,…), de parking van Delhaize, de schoolpoort in Denderhoutem en Haaltert, de cafetaria van het rusthuis, …

Deze korte enquête bestaat uit een tiental vragen en neemt maximaal een vijftal minuten in beslag.

Straks, in aanloop naar deze gemeenteraadsverkiezingen, maakt ACW Haaltert een prioriteitennota op.
In die prioriteitennota wil ACW concreet aanstippen waar een sociaal, duurzaam en rechtvaardig beleid voor staat. Deze bevraging zal mee richting geven aan deze prioriteiten.
Zo willen we vanuit ACW Haaltert het draagvlak voor het gemeentebeleid versterken om zo uiteindelijk te komen tot nieuwe perspectieven, concrete ideeën en voorstellen die het leven in onze gemeente beter kunnen maken.


Meer info:
Rita Michiels , voorzitster ACW Haaltert, 0474 84 25 27
Jennifer Pots, ACW stafmedewerker, 0477 43 76 07,jennifer.pots@acw.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio