Op 2 juni heeft performance 'Een eeuwige zoeker is de mens' plaats

Kerksken wordt even het epicentrum van de kunst

Kerksken wordt even het epicentrum van de kunst

De mens en het leven van elke dag, Muze, klei en olieverf Foto: Foto : Alex Croes,

Haaltert - In juni wordt Kerksken het epicentrum van de hedendaagse kunst in Vlaanderen. Op zondag 2 juni om 15 uur vindt er in de stemmige Sint-Martinuskerk de performance Een eeuwig zoeker is de mens plaats. Het evenement slaat een brug tussen poëzie, muziek en het actuele kunstgebeuren en laat de toeschouwer ervaren hoe beeldende kunst, muziek en lyriek met elkaar in dialoog treden.

Initiatiefnemer Jean-Paul van der Poorten bracht voor dit kunstgebeuren liefst zesenvijftig beeldende kunstenaars uit alle hoeken van Vlaanderen samen, o.m. Octave Landuyt, de nestor van de Belgische kunstscène, Achiel Pauwels, één van de grondleggers van de Vlaamse keramieksculptuur die internationale faam verwierf, Hugo Besard, die Vlaanderen op de kaart heeft gezet op het wereldforum voor grafiek, Raf Coorevits, Ronald Ergo, Hubert Minnebo, Alex Croes, Paulette Taecke, Walter Brems, Paul Van Gysegem, Frans De Vree, André Bruylandt, Mieke Teirlinck en Fons Roggeman.

Levensgrote sculptuur

De performance wordt opgeluisterd door sopraan Elisabeth Hermans die als ensemblezangeres bij De Nederlandse Bachvereniging en het Collegium Vocale Gent zingt, bariton Philippe Souvagie, die reeds meer dan dertig jaar zijn medewerking verleent aan het Vlaams Radio Koor, percussionist Filip Van Keer, Highland dancer Ilona Inghels, The Ghent District Highlanders (doedelzak), cellist Paul De Wilde en componist-pianist Philippe Sorgeloos die voor dit kunstevenement een suite muziekarrangementen schreef geïnspireerd op de grote levensthema’s.

Kunstenaar Alex Croes realiseerde voor de performance de levensgrote sculptuur van De Mens. Zoals zijn grote voorbeeld, de Italiaanse beeldhouwer Alberto Giacometti die zijn hele leven wijdde aan de weergave van de fragiele menselijke figuur, toont Croes de mens in zijn broosheid en kwetsbaarheid.

Performance op 2 juni om 15u in de Sint-Martinuskerk van Kerksken, tentoonstelling tot 30 juni. De tentoonstelling in de Sint-Martinuskerk van Kerksken (2 tot 30 juni 2013) toont de facsimile’s, poëzie- en grafiekbladen alsook de muziekarrangementen en manuscripten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio