Groen wagenpark voor Edpnet

Groen wagenpark voor Edpnet

Joachim Slabbaert demonstreert hoe de wagens worden opgeladen. Foto: IF

Sint-Niklaas - Telecomoperator Edpnet zet zich samen met de nabijgelegen Garage Mertens in om het wagenpark te vergroenen. Dieselwagens worden volledig gebannen en er wordt een reeks hybrides en wagens op CNG ingezet.

Om de CO2-uitstoot van het telecombedrijf terug te dringen, zet Edpnet in op een vergroening van het wagenpark. "We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met onze nabije buur Garage Mertens voor de aankoop van hybride wagens voor onze werknemers", vertelt CEO Philip Deutz. "Daarnaast hebben we 15 wagens aangekocht op CNG voor onze installateurs die het ganse land doorkruisen. Met deze inspanning willen we een daling van 77% fijnstof, 90% stikstofoxide en 11% CO2."

Laadpalen

Het opladen van de hybridewagens gebeurt op het bedrijf zelf. In samenwerking met Waassolar worden er laadpalen en zonnepanelen geïnstalleerd, die het verbruik van netstroom met 40% moeten laten dalen. "Om die installatie mogelijk te maken hebben we een eigen hoogspanningscabine moeten plaatsen", vullen Joachim Slabbaert en Pedro Vermeersch aan. "Behalve wagens bieden we ook elektrische fietsen aan voor onze collega's die dagelijks met de fiets naar het werk komen. We zoeken actief naar lokale partners, zowel onze leveranciers als onze werknemers. Ook onze techniekers wonen allemaal in de provincie waar ze installaties uitvoeren."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio