Start van het toeristisch seizoen

Heusden-Zolder ziet sterretjes

Heusden-Zolder ziet sterretjes

Het topje van de mijnterril, een sterrenplekje Foto: Marcel Kumpen

Heusden-Zolder - Wandelen, fietsen, rijden, smullen en bewonderen. Dat zijn de sleutelwoorden tijdens de opening van het toeristisch seizoen in onze gemeente. Met een routeplan in de hand kan je op 5 april een tocht maken langs de sterrenplekjes van Heusden-Zolder. Onderweg is er meer dan genoeg gelegenheid om in een van de horecazaken de inwendige mens te versterken.

De deelnemers kunnen al om 7.30 uur aan de slag. Op de Markt vertrekt dan aan Den Lavaar een begeleide wandeling naar de mijnterril in de Halstraat. Dat is meteen goed voor een eerste sterrenplekje.

Om 9 uur wordt in Den Lavaar het ontbijt geserveerd. Hiervoor moet je wel vooraf reserveren (011-82.26.96 of 011-80.80.88). Ter plaatse betaal je vijf euro en krijg je een stempel op een spaarkaart, die je enkele dagen geleden in de brievenbus vond. Met de kaart kan je het hele jaar in de horecazaken stempels verzamelen, waarmee je kans maakt op een mooie prijs.

Eveneens aan Den Lavaar vertrekt om 10.30 uur een begeleide wandeling naar Bolderberg. Terugkeren kan met De Lijn, die om de twee uur een bus laat rijden.

Middagprogramma

Het middagprogramma start om 14 uur aan het Infokantoor in de Vrunstraat 6. Hier wordt het toeristisch seizoen officieel geopend. Er worden streekdranken geserveerd en de kinderen kunnen deelnemen aan een gratis ballonwedstrijd.

Een uur later, om 15 uur, wordt er gewandeld van het Infokantoor naar de Bolderberg, ook al een sterrenplekje. Er is een begeleide fietstocht via de kerkdorpen en de sterrenplekjes. Wie niet zo goed te been is, kan de ritje maken met de auto. Een uitgestippeld traject brengt je langs de sterrenplekjes.

Alle informatie: Infokantoor Toerisme en Evenementen, Vrunstraat 6, Zolder. Telefoon: 011-80.80.88 of toerisme@heusden-zolder.be of www.heusden-zolder.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio