230 kinderen roefelden er weer op los

Foto: Martin Lieckens

Herenthout - De roefeldag 2012 was weer een enorm succes. Kinderen tussen 6 en 12 jaar verzamelden op het plein van de chiro om een ganse dag activiteiten te doen waarvoor ze gekozen hadden. Het weer zat mee en de begeleiders waren enthousiast. De roefeldag 2012 was voor de kinderen weer een grandioos spektakel. Even mochten kinderen tussen 6 en 12 jaar is grote mensen zijn.

Het beloofde een zeer warme dag te worden en dat werd het ook. Helaas werd de start van de roefeldag even opgeschrikt door het weerkundige fenomeen "wind". Een plotse windstoot op het chiroheem, tilde een tent op en kwam even later neer op vertrekkende kinderen met begeleider. Gelukkig zonder veel erg, kon iedereen zijn geplande activiteiten verder zetten.

Meer dan vijftig activiteiten stonden op het programma. Een organisatie die dus net zoals andere jaren, piekfijn uitgestippeld was. De kinderen moesten op voorhand door hun ouders ingeschreven zijn en mochten op de roefeldag zelf, hun keuze eens uitproberen. 

Zo konden ze mee op huifkartocht, leren ballonnen plooien, op verkenning in de natuur, aan kickboxen of judo doen, gaan minigolfen en zelfs vogels kweken en verzorgen. 's Middags werden er verse pannenkoeken en tomatensoep geserveerd, om later in de namiddag weer verder te roefelen. Knutselen, windlichtjes beschilderen of bij een elektricien iets over elektriciteit te leren.

Een aantal kinderen mochten bij de brandweer langs te gaan. Daar kregen ze in de kazerne een snelcursus brandweerman en mochten ze met de brandweerauto's meerijden, brandjes blussen en elkaar nat spuiten. Gelukkig bracht het water verkoeling tijdens de zwoele roefeldag, waar ook heel wat begeleiders zich even kind waanden.       

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio