De Olense Kartoenale gaat op bezoek in het UZ Leuven

De Olense Kartoenale gaat op bezoek in het UZ Leuven

Foto: Marc Peeters

Olen - Ziekenhuizen hebben een jarenlange traditie als het op verzamelen en exposeren van kunst aankomt. De kunstcommissie van het UZ Leuven ging daarom dankbaar in op het aanbod om een selectie van de cartoons van de internationale cartoonwedstrijd in de gangen van het ziekenhuis tijdelijk onder te brengen.

Aan de 29ste editie van de Olense Kartoenale namen 336 cartoonisten deel uit 54 verschillende landen, in totaal goed voor 1.057 ingezonden cartoons. De hoofdprijs in het thema ‘landbouw’ werd weggekaapt door Negin Naghiyeh uit Iran. Het thema voor de prijs van Amnesty International was dit jaar ‘mensenrechten’. Deze prijs werd gewonnen door Marco D'Agostino uit Italië.

Tot en met 8 maart kan je de tentoonstelling gaan bekijken (volg de beige pijl) in het Leuvense ziekenhuis. Ga je er op bezoek of verblijf je in die periode ook in het UZ Leuven? Ga er dan zeker eens een kijkje nemen.

Het UZ Leuven geeft trouwens elke twee maanden nieuwe kunstenaars de kans om hun werken te presenteren in de bezoekersgang van campus Gasthuisberg. De andere geplande tentoonstellingen vind je op www.uzleuven.be/kunstinhetziekenhuis. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio