Tevredenheid in Vorselaar

De Schranshoeve eervolle 3e plaats in wedstrijd witblauw rundvlees

De Schranshoeve eervolle 3e plaats in wedstrijd witblauw rundvlees

Foto: Ingezonden foto

Vorselaar - Tussen allemaal gerenommeerde restaurants slaagde De Schranshoeve er als enige brasserie in om een mooie derde plaats in de wacht te slepen tijdens de wedstrijd rond witblauw rundvlees.

De wedstrijd is een initiatief van onder meer de VLAM en het culinaire tijdschrift Ambiance, onder het peterschap van Peter Goossens van het Hof Van Cleve.

Witblauw rundvlees van bij ons is lekker en kwaliteitsvol, maar staat nog te weinig op de kaart in onze horecazaken. Een campagne moest daar verandering in brengen.

Over heel België schreven 680 horecazaken zich in voor de wedstrijd. Na een eerste schriftelijke proef werden er per landsgedeelte 50 geselecteerd. Deze kregen een anonieme jury over de vloer die de kwaliteit en de presentatie van de gerechten met witblauw rundvlees testten en op hun beurt 10 deelnemers nomineerden als laureaat.
 

Onder hen 2 horecazaken uit de provincie Antwerpen, namelijk restaurant Kokovin uit Wuustwezel en brasserie De Schranshoeve uit Vorselaar. Opvallend was dat deze laatste de enige overgebleven brasserie in het gezelschap was. Alle andere kandidaten vertegenwoordigen een restaurant, en niet van de minsten. Toch slaagde De Schranshoeve er in de derde plaats in de wacht te slepen en zo huiswaarts te keren met 1.500 euro tegoed aan witblauw rundvlees.

 

Uitbaters Gerd Horemans en Claire Baetens: ‘Van bij het begin hebben wij zeer bewust gekozen om waar mogelijk te werken met producten van eigen bodem. Zo ook met het witblauw rundvlees dat van een zeer hoogstaande kwaliteit is. Onze filet pur en entrecôte komt zonder uitzondering van het witblauw ras. Daarvoor staan onze leveranciers garant.'

'Volgend jaar doen we zeker opnieuw mee en dan gaan we voor de eerste plaats. Intussen blijven we onze klanten verwennen met uitstekend rundvlees van de beste kwaliteit.’

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio