Kerststal en kerstkeet in Noorderwijk

Korte berichten van het stadsbestuur

Herentals - De gemeenschapsraad van Noorderwijk plaatst zoals vorige jaren een kerststal aan het Dorpshuis in Noorderwijk. Van 16 december tot en met 6 januari baat de gemeenschapsraad er, samen met andere verenigingen, ook een kerstkeet uit. Het stadsbestuur zorgt voor kerstverlichting en kerstbomen.

Brandweer viert Sint-Barbara

Naar jaarlijkse gewoonte viert het Herentalse brandweerkorps op zaterdag 3 december zijn patroonheilige, Sint-Barbara. Om 10 uur trekt het korps in optocht naar het Begijnhof waar het een misviering bijwoont in de Sint-Catharinakerk. Na een middagmaal gaat de optocht verder naar de Lakenhal. Daar biedt het college van burgemeester en schepenen de brandweerlieden een receptie aan.
 

Benefietconcert ten voordele van Kom op tegen Kanker

De leerkrachten van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans organiseren samen met de vereniging Herentals Lakenpoortse en het stadsbestuur een benefietconcert als hommage aan hun onlangs overleden collega Lieve Steurs. Het concert vindt plaats op zondag 4 maart 2012 in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken. De opbrengst gaat naar Kom op tegen kanker.
 

Drugpreventieproject op Herentalse scholen

Sinds 1998 werkt het stadsbestuur samen met de Herentalse scholen rond drugpreventie voor leerlingen van het derde jaar middelbaar onderwijs. Op 23 en 24 januari 2012 zullen de leerlingen een voorstelling van de film Afblijven bijwonen. De preventiedienst organiseert ook vormingsmomenten voor de leerkrachten en een informatieavond voor de ouders van de leerlingen. Nieuw dit schooljaar zijn de info- en vragensessies voor jongeren die onder begeleiding van de drughulpverleenster van de stad en de drugpreventiemedewerker van de lokale politie in elke school plaatsvinden.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio