Klaarstomen voor de show

Vele medailles voor Corpus Sanum op PK

Vele medailles voor Corpus Sanum op PK

Foto: ingezonden foto

Herentals - De voorbije 6 weken hadden er verspreid over gans Vlaanderen de Provinciale Voorronden en kampioenschappen plaats Gymnastiek in de diverse disciplines. De gymnasten van de Herentalse Turnvereniging brachten een heleboel medailles mee en wonnen in totaal maar liefst 14 titels

Het begon in Bilzen met de PV Dubbelmini waar in het A niveau Roxane Geeraerts (miniemen), Yoni Verdonck (beloften) en Anouschka Boons (seniors) de open klasse wonnen. Een week later stond in Dendermonde Trampoline op het programma. Debutant Rhodo Bervoets (pupillen) won brons en bij de miniemen was er een volledig Corpus Sanum podium met Roxane Geeraerts als winnaar en de zussen Britt en Nell Caers op 2 en 3. Yoni Verdonk won de titel bij de beloften A en Anouschka Boons deed dat bij de seniors A. Senior Yasmine Haegens was de beste in het B niveau.

Volgende halte was Varsenare waar opnieuw Roxane Geeraerts op het hoogste podium stond en ook Dorien Glassee (seniors A) kon deze keer winnen. Wie dacht dat Roxane onklopbaar was kreeg lik op stuk in Diest. Daar won in de categorie miniemen A ploegmakker Britt Caers die vriend, tegenstander en vooral zichzelf verbaasde door vlot en verdiend de open rankschikking te winnen. De Tumbling gymnasten streden voor wat ze waard waren en presteerden meer dan behoorlijk. De concurrentie is in deze discipline is echter nog te groot om medailles te halen, maar de trainers mogen best tevreden zijn.

In Mechelen werd dan vorig week het PK Dubbelmini georganiseerd en in Hoogstraten dat van Artistieke Gymnastiek Dames. Op Dubbelmini wonnen Rune Dauwen (C miniemen), Amber Michiels (C beloften), Roxane Geeraerts (A miniemen) en Anouschka Boons (A seniors) de gouden medaille. Met zilver ging Anouk Caers naar huis en brons was er voor Rhodo Bervoets, Britt Caers en Dorien Glassee. In Hoogstraten zorgden de AGD-ploeg ook voor een opmerkelijke prestatie. Na enkele jaren onderbreking werden er weer medailles gewonnen in de Artistieke Gymnastiek. Bij de miniemen A niveau turnde Jennifer Verreet een foutloos parcours wat haar een zilveren medaille opleverde. Hetzelfde eremetaal voor Ellen Goossens in de het B niveau. Met al deze prestaties is het niet verwonderlijk dat bijna alle gymnasten een selectie wisten af te dwingen voor de Vlaamse kampioenschappen.

Na deze drukke periode zijn alle leden druk in de voorbereiding op de 40° Dans- & Turnshow die doorgaat op zondag 4 maart in het Bloso-sportcentrum.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio