Aandacht voor Herenthout en Vorselaar

Het Groene Neteland stelt een nieuwe fietsbrochure voor

Het Groene Neteland stelt een nieuwe fietsbrochure voor

Foto: Ingezonden foto

Herentals - Het toeristisch samenwerkingsverband Het Groene Neteland heeft de fietsroute ‘Ontdek: Het Groene Neteland’ en de bijhorende brochure een grondige facelift gegeven.

Het Groene Neteland is een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Grobbendonk, Herenthout, Kasterlee, Olen, Vorselaar en de stad Herentals. Door krachten te bundelen willen zij de regio verder uitbouwen tot een aantrekkelijk toeristisch-recreatief deelgebied van de Antwerpse Kempen.


De beste manier om het Groene Neteland te ontdekken is op de fiets. De vorige brochure verscheen in 2007.  'In 2008 hebben de gemeenten Vorselaar en Herenthout zich bij het samenwerkingsverband gevoegd. Daarom hebben we onze route aangepast, zodat de fietsers ook deze beide gemeenten kunnen ontdekken', vertelt voorzitster Ingrid Ryken (CD&V)


'De oorspronkelijke route die 66 km lang was is nu 78 km lang. Je kan ook de twee verkortingen fietsen. Het staat allemaal heel duidelijk in de brochure', zegt Ingrid. De Kempen is niet alleen een regio die je per fiets kan verkennen. 'In de brochure staan ook alle streek- en hoeveproducten opgesomd die je kan verkrijgen. Op die manier is de beleving een totaalgebeuren. Je ziet niet alleen de regio, je kan hem ook proeven.'

De brochure is te koop voor € 2 in de toeristische infokantoren van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Olen en Vorselaar. Je kan ook een e-mail sturen naar het groeneneteland@tpa.provant.be.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio