Poederleesesteenweg deels afgesloten door waterlek

Poederleesesteenweg deels afgesloten door waterlek

Foto: Marc Peeters

HERENTALS - Er worden donderdag ernstige verkeersproblemen verwacht op de N153 Poederleesesteenweg in Herentals. Die is vanochtend afgesloten in de richting van Poederlee tussen de ovonde Wellens en de Olympiadelaan. De N153 is een belangrijke verbindingsweg tussen de E34 en de E313.

De problemen begonnen woensdagavond toen ter hoogte van de Aveve-winkel een ondergronds waterlek werd vastgesteld.  Het lek bevindt zich tussen de Olympiadelaan nabij de Herentalse ring en de Lichtaartseweg (N134).

Technici van Pidpa kwamen ter plaatse maar de geplande graafwerken werden door de invallende duisternis uitgesteld. 

Het was gisteravond ook nog niet helemaal duidelijk waar zich de ondergrondse problemen exact voordoen.

Omleiding richting Poederlee

De ganse avond werd alle verkeer verboden tussen Olympiadelaan en de ringlaan.  'Bedoeling is dat we signalisatie gaan plaatsen om één rijrichting - in de richting van de ring - vrij te geven', meldde de politie Neteland rond 23.30 uur. 'Verkeer richting Poederlee zal een omleiding moeten volgen via Lichtaart.'

Donderdagochtend worden de herstellingswerken opgestart. Door het lek werd de watertoevoer naar een tiental woningen afgesloten. De drinkwatermaatschappij plaatste een kraantje waar de buurtbewoners zich kunnen bevoorraden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio