Gemeenschapswachten graveren fietsen in middelbare scholen

Korte berichten van het stadsbestuur

Herentals - Leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar kunnen volgend schooljaar hun fiets gratis laten graveren op school. Andere jaren trokken de gemeenschapswachten ook al langs de Herentalse basisscholen.

De dienst preventie breidt dit aanbod nu uit. Jongeren vanaf 16 jaar vormen immers een belangrijke doelgroep omdat ze zich vooral met de fiets in het uitgaansleven begeven. De fietsgraveersessies worden gekoppeld aan de jaarlijkse fietscontrole door de politie en vinden plaats in september en oktober 2012 en in het voorjaar van 2013.

Tractorsluis voorkomt sluipverkeer aan Lenteheide

Om het sluipverkeer in de omgeving van Lenteheide, het Heiken en Den Troon aan te pakken, plaatst het stadsbestuur van Herentals een tractorsluis op Lenteheide, dertig meter voor het kruispunt met Heiken. Herentals nam deze beslissing samen met de gemeenten Vorselaar en Grobbendonk. Landbouwers kunnen nog steeds met hun voertuigen tot bij hun percelen maar verder is doorgaand autoverkeer onmogelijk. Zo wordt dit een veilige route voor fietsers en wandelaars.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio