Elke student tot 25 jaar komt in aanmerking

Gemeentebestuur betaalt 25% schoolabonnement De Lijn en de NMBS

Gemeentebestuur betaalt 25% schoolabonnement De Lijn en de NMBS

Gemeentebestuur betaalt een kwart van het trein of busabonnement voor studenten Foto: HN

Oosterzele - Vanaf 1 september 2009 komt elke student, tot de leeftijd van 25 jaar, voor deze tussenkomst in aanmerking, dit zowel voor gebruik van de diensten van De Lijn als van de NMBS. De bestaande overeenkomsten tussen het Oosterzeelse gemeentebestuur en de vervoersmaatschappijen De Lijn en de NMBS werden daartoe verlengd.

Wie met de trein naar school spoort (eventueel in combinatie met bus of tram – eenzelfde kaart voor zowel NMBS als De Lijn), kan bij het gemeentebestuur een speciaal attest afhalen. Met dat document, een recente pasfoto en een studiebewijs voor wie ouder is dan 18 (af te leveren door de school waar je als student bent ingeschreven), stap je naar het stationsloket waar je een nieuwe moederkaart
aanvraagt. Zodra je deze hebt ontvangen, geniet je 25% korting op alle valideringen van één maand, drie of 12 maanden.
 

Opgelet! Bezit je nu een moederkaart waarbij geen attest van het gemeentebestuur werd voorgelegd, en wil je van dit voordeel genieten, dan moet je een nieuwe moederkaart aanschaffen.Valideringen op basis van de oude (en wellicht nog geldige) moederkaart geven immers geen recht op vermindering.
 

Genoot je het afgelopen schooljaar al van de tussenkomst en zal je voor het academiejaar 2009-2010 geen andere reisweg afleggen, dan hoef je geen bijzondere formaliteiten te vervullen. Gewoon je schooltreinkaart verlengen en je bent terug op weg.
 

Ben je op kot, spoor je niet elke dag heen en weer, dan is de Campuskaart de ideale oplossing. Ook hier geniet je de gemeentelijke tussenkomst van 25%.
Wie enkel een Buzzy pazz nodig heeft, bewijst op voorlegging van zijn identiteitskaart inwoner van Oosterzele te zijn zodat de korting bij aankoop van een Buzzy pazz onmiddellijk wordt verrekend. Enkel voor Buzzy Pazz kan de gezinskorting gecumuleerd worden met de gemeentelijke tussenkomst (!).

Het aanvraagformulier kan je hier downloaden.

Bron: Gemeente Oosterzele

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio