Vliegende heksen bestaan alleen in sprookjes...

De Heksengilde bracht een bezoek aan de Vrije Basisschool in de Wegvoeringstraat

© VBL

Het is bijna Halloween en dat zie je in het straatbeeld. Overal zie je symbolen van deze, uit Amerika overgewaaide traditie: pompoenen in alle soorten en maten, afbeeldingen van heksen, trollen, kobolden en andere rare wezens, je kan er niet naast kijken... En het moet gezegd, de meeste mensen houden er wel van. Het kondigt de herfst en het begin van de winter aan, het is kleurrijk en het brengt leven in de brouwerij... De Laarnse Heksengilde bracht deze week een bezoekje aan de kinderen van de kleuterklas en het eerste leerjaar van de vrije basisschool.

Marc Poelman

Alle kinderen van de kleuterklas en het eerste leerjaar mochten zich klaarmaken voor de ontvangst van de heksen van Laarne!

De kinderen werden wegwijs gemaakt in de wereld van de heksen en trokken grote ogen toen de opperheks vertelde dat 'vlliegende heksen' alleen in sprookjes voorkomen en ze er helemaal geen schrik moeten van hebben. Intgendeel, want heksen waren en zijn brave en héél wijze mensen.

De kinderen waren helemaal begeesterd door de verhalen, kregen tenslotte nog een 'heksenoog' getekend en werden allemaal tot Heks geslagen. De school schonk de kinderen allemaal een gezonde appel en een leuke heksenhoed. Voor één dag mochten ze allemaal de baas zijn thuis... maar niet in de klas!

Klik hieronder op het pijltje om de foto's te bekijken.

Bron: Ingrid Vandewege Foto's: Vrije Basisschool Laarne

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio