Met heel wat belangstellenden

Achtendertigste boekenbeurs in Kalken

Achtendertigste boekenbeurs in Kalken

Boekenbeurs in Kalken Foto: CE

Laarne - Dit weekend loopt voor de achtendertigste keer de boekenbeurs in zaal Breugel te Kalken. Vrijdagavond waren er alvast al heel wat bezoekers. Er liep ook een wedstrijd voor de plaatselijke jeugd: striptekenen, het ontwerpen van een affiche voor de boekenbeurs en een gedicht maken. De winnaars ontvingen vrijdagavond hun prijs: een boek of wat had je anders gedacht?

De beurs werd ingeleid door Robert Bracke terwijl André Van De Sompel een uiteenzetting gaf over de Vereniging voor Lokale Geschiedenis van Laarne & Kalken vergezeld van een slideshow.

Deze vereniging geeft ook het driemaandelijkse tijdschrift 'Castellum' uit en werkt op meerdere vlakken: archiefonderzoek, verzamelen van gegevens over en het archiveren van Laarns en Kalkens erfgoed, mondelinge informatiegaring etc...

Men is trouwens ook nog steeds op zoek naar medewerkers en mensen die in het bezit zijn van bvb documenten, bidprentjes, rouwbrieven, fotomateriaal, bedrijfsarchieven etc... Hiervoor kan men steeds contact opnemen met André Van De Sompel op telefoonnummer 0477/39 58 06 of via e-mail andre.van.de.sompel@telenet.be.

Een muzikaal intermezzo mocht ook niet ontbreken.Hieronder enkele sfeerbeelden. klik op het pijltje om de slideshow te starten. Klik op de vier pijltjes rechtsonder in het schermpje om de beelden te bekijken over de volledige breedte van uw scherm.

 

 

Foto's: Christine Eloot.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio