Gemeente Zutendaal en surf- en zeilclub VVW Zutendaal slaan handen in elkaar voor nieuwe accommodatie.

Gemeente Zutendaal en surf- en zeilclub VVW Zutendaal slaan handen in elkaar voor nieuwe accommodatie.

Foto: Voorzitter Bert Nijs en secretaris Juul Bollen bekijken de plannen vn de nieuwbouw.

Zutendaal - Op de gemeenteraad van donderdag 29 januari wordt het samenwerkingsvoorstel tussen de gemeente Zutendaal en de surf- en zeilclub VVW Zutendaal voorgelegd ter goedkeuring. Door deze overeenkomst komt er in Zutendaal aan de Papendaalse plas een nieuwe accommodatie voor de surf- en zeilclub VVW Zutendaal. Hiermee wordt een eerste stap gezet in de verdere uitwerking van het masterplan voor het gebied Papendaalheide.

“Voor de bouw van de nieuwe kantine slaan het gemeentebestuur en de surf- en zeilclub VVW Zutendaal de handen in elkaar. Het clubhuis ligt aan de Papendaalse Plas. Voor dit gebied Papendaalheide werd in 2012 een masterplan opgesteld waardoor dit domein een bestemming voor zachte recreatie kreeg. De vernieuwing van de accommodatie kadert in dit masterplan. De nieuwbouw met ruime parking wordt immers het centrale vertrekpunt voor wandelaars, vissers, duikers en mogelijk ook bmx-ertjes die hun hobby op en rond de Zutendaalse plassen willen beoefenen,”  aldus schepen voor sport Ann Schrijvers.

 

“Het huidige clubhuis van onze vereniging was al even aan vernieuwing toe. Ons ledenaantal blijft stijgen en hierdoor werd het clubhuis uit 1982 te klein en biedt het onvoldoende ruimte voor leslokalen. Ook de douches en de kleedkamers voldoen niet meer aan de hedendaagse normen. Het totale kostenplaatje voor de winddichte ruwbouw bedraagt 350.000 euro. Hiervan betaalt de gemeente 60 procent (210.000 euro) en de club 40 procent (140.000 euro). Dit laatste bedrag lenen we renteloos van de gemeente. Door de subsidie van de gemeente en de bijkomende renteloze lening is het mogelijk om nog dit jaar de bouwplannen aan te vatten,” zegt Bert Nijs, voorzitter van de surf- en zeilclub VVW Zutendaal.

Het nieuwe gebouw van de surfclub omvat een grote kelderruimte van 25 op 16 meter. Deze dient als opbergruimte voor het zeil- en surfmateriaal. De bovenbouw bevat een kantine, twee leslokalen, twee kleedkamers, een bergruimte en sanitaire voorzieningen. De afwerking aan de buitenzijde gebeurt in cederhout zodat de kantine mooi geïntegreerd is in de omgeving.

“De samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur en de surf- en zeilclub ligt klaar en wordt op de gemeenteraad van donderdag 29 januari ter goedkeuring voorgelegd. Het gemeentebestuur is verheugd dat het project dit jaar al kan worden gerealiseerd. Zo komen we tegemoet aan de grote behoefte aan een betere accommodatie voor de surf- en zeilclub. Maar ook met de vereniging van duikers De Kyn en enkele geëngageerde vissers zijn er gesprekken lopende over de verdere invulling van het masterplan Papendaalheide,” zegt Ann Schrijvers.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Meer informatie:

 

Ann Schrijvers, schepen van feestelijkheden
Gsm: 0477 77 70 81
E-mail: ann.schrijvers@zutendaal.be


Ruth Indesteege, communicatieambtenaar

Tel.: 089 62 94 29

E-mail: ruth.indesteege@zutendaal.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio