Stad peilt naar verwachtingen voor nieuwe bibliotheek

Mechelen - In 2018 opent de nieuwe Mechelse bibliotheek in het Predikherenklooster. Maar hoe zal die bibliotheek eruit zien? Via twee ‘Durftevragen-sessies’ wil de stad bij de Mechelaars peilen wat zij van de nieuwe bib verwachten.

In 2018 zal het 17de eeuwse klooster aan de Tinelsite een gloednieuwe bibliotheek herbergen. De dossiers voor de verbouwing en restauratie van het interieur, de technische installaties en de inrichting moeten in juni afgerond zijn. Eerder werden verschillende gebruikers van de bibliotheek bevraagd, die feedback werd al meegenomen in het dossier.

Maar omdat de bib meer moet zijn dan boeken, wil de stad bij de Mechelaar peilen naar zijn verwachtingen van de invulling van de nieuwe bibliotheek. Er zijn twee 'durftevragen-sessies' gepland. Dat op donderdag 19 maart van 19u tot 21u en op zaterdag 28 maart van 9.30u tot 11.30u.

De sessies vinden plaats in de Oude Leeszaal van de bibliotheek in de Moensstraat. Inschrijven is nodig op bibliotheek2018@mechelen.be. Wie meedoet aan de sessies, krijgt later een exclusieve rondleiding in het verlaten kloostergebouw.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio