Subsidie van 35.500 euro voor klimaatvriendelijke scholen

Subsidie van 35.500 euro voor klimaatvriendelijke scholen

Foto: Archief Patrick Hattori

Mechelen - Onder de titel 'Paraat voor het klimaat' schrijft de stad Mechelen een wedstrijd uit voor scholen die het beste klimaatinvesteringsplan uitwerken. Er hangt een subsidie van telkens 35.500 euro aan vast voor twee scholen.

De nadruk ligt op CO2-reductie, maar ook op de betrokkenheid van ouders en leerlingen. “Schoolgebouwen hebben vaak een serieuze energiefactuur en hebben er dus alle baat bij om hun infrastructuur te verduurzamen”, zegt schepen van onderwijs Marc Hendrickx (N-VA).

“Een budget van 35.500 euro is een belangrijke incentive om tot een investering over te gaan. Omdat het een jaarlijks initiatief moet worden, zal ook telkens een andere school in aanmerking kunnen komen”, aldus schepen van Klimaat en Duurzaamheid Marina De Bie (Groen).

Praktisch

Scholen die interesse hebben om deel te nemen, kunnen hun kandidatuur indienen via een aanmeldingsformulier. Voor de opmaak van het dossier krijgen ze input van Kamp C (het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen) en van het crowdfunding platform Socrowd. Ze krijgen de tijd tot eind november 2015. Een vakjury zal begin december 2015 één school uit het vrije net en één uit het gemeenschaps- en provinciaal onderwijs selecteren.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio