Ouders kankerpatiëntje Freedom zoeken hulp voor benefiet

Ouders kankerpatiëntje Freedom zoeken hulp voor benefiet

Foto: Jan Van de Perre

Mechelen - Wie helpt de ouders van kankerpatiëntje Freedom? Het 9-jarige Mechelaartje ondergaat binnenkort een stamceltransplantatie in Gent, maar zijn ouders weten niet hoe ze de bijhorende kosten kunnen blijven betalen.

Voorbije zomer kreeg Freedom het nieuws dat hij aan een erg zware vorm van leukemie lijdt. “Freedom krijgt de komende weken nog een zware chemokuur en extra bestralingen, op 11 januari ondergaat hij de stamceltransplantatie”, vertelt stiefmama Tamara Rijmenants (29).

“Freedom zal in het ziekenhuis van Gent stamcellen krijgen van zijn zusje Hope (8). Daarna moet hij zes weken in het ziekenhuis blijven, waar hij ook speciale, kiemvrije voeding zal krijgen. Die zal zo’n 10 euro per maaltijd kosten. Los daarvan is er natuurlijk ons vervoer naar Freedom. We willen hem in Gent uiteraard blijven bezoeken, maar die kosten zullen wellicht snel oplopen tot honderden euro’s. We hebben het nu al helemaal niet zo breed, we weten dus eerlijk gezegd niet meer hoe we die extra kosten allemaal zullen moeten betalen.” 

Sint-Vincentius Mechelen-Noord, dat de ouders van Freedom al een tijdje financieel steunt, lanceerde de vraag. De ouders zouden graag een extra benefiet doen, maar weten niet waar precies te beginnen. “We hopen dus dat er Mechelaars zijn die willen meedenken met ons of een zetje kunnen geven om iets op poten te zetten.”

Info: tamara_rijmenants@hotmail.com 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio