Rubbings en boomschijftafels van Lies Verdenius & meubelatelier Gingko

Rubbings en boomschijftafels van Lies Verdenius & meubelatelier Gingko

Foto: Lies Verdenius

Kalmthout - In Arboretum Kalmthout kan u vanaf zaterdag 14 oktober tot en met 26 november 2017 een bezoek brengen aan een expositie van van Lies Verdenius en Meubelatelier Gingko.

Lies Verdenius exposeert litho´s, kunstenaarsboeken en rubbings/afwrijvingen. De thematiek van haar werk is altijd gerelateerd aan de natuur. Ze laat zich inspireren door landkaarten, planten, vissen, schelpen en fossielen. De meeste litho’s zijn gedrukt in subtiele  pasteltinten, maar er zijn ook zwart-wit prenten met een krachtig grafisch karakter. De Japanse cultuur is een terugkerende inspiratiebron voor haar. 

Haar laatste werken zijn, zoals zij ze zelf noemt, rubbings of afwrijvingen van bomen: zowel de dwarsdoorsnede, waar de jaarringen te zien zijn als het schors. 

Meubelatelier Ginkgo maakt tafels van massief hout, de zogenaamde boomschijftafels in diverse houtsoorten en tafels van gedraaid hout en andere materialen.

Bij de boomschijftafels komen de jaarringen van het kopse hout in de tafelbladen optimaal naar voren. Door het hout te borstelen en mat af te werken - in olie en was – komt de tekening prachtig tot zijn recht. De tafels zijn allen verschillend en dus uniek, net zoals de natuur ze heeft voortgebracht. De gebruikte houtsoorten zijn eiken, grenen, robinia/acacia, berken en esdoorn/hard maple. 

www.liesverdenius.nlwww.meubelateliergingko.nlwww.arboretumkalmthout.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio