Ouders die kind verloren in verkeer, ontmoeten elkaar bij gemeentebestuur Essen

Essen - Essense ouders die een kind verloren in een verkeersongeval kwamen gisterenavond samen in de raadszaal van het gemeentehuis. De gemeente mocht als 52ste gemeente het SAVE-label uit handen van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ontvangen.

In Essen waren er vorig jaar een 40-tal ongevallen met gekwetsten. De afgelopen tien jaar waren er 39 dodelijke slachtoffers in het verkeer binnen de politiezone Grens (Essen, Kalmthout en Wuustwezel).

"Dat aantal is enorm hoog", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V). "Het behalen van een SAVE-label is daarom ook  heel belangrijk voor onze gemeente. Het toont de noodzaak aan om te blijven werken aan verkeersveiligheid. Het bekomen van het SAVE-label is zoals een Michelinster. We zullen er dan ook alles aan doen om het te behouden. We zullen dus blijven werken aan het versterken van de verkeersveiligheid zodat we een  ZERO-beleid bekomen. We willen geen verkeersslachtoffers meer in Essen of de omliggende gemeenten."

“De uitreiking van het SAVE-label is voor Essen een waardering voor de inspanningen die geleverd zijn in verkeersveiligheid. Dit is geen eindpunt van ons engagement maar een stimulans om in de objectieven voor de volgende jaarplannen steeds verkeersveiligheid voorop te stellen", zei schepen Brigitte Quick, schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio