Douaneloods in de steigers

Essen - De werken aan de douaneloods zijn van start gegaan. Het beschermd monument zou tegen mei 2019 klaar moeten zijn. Wie benieuwd is hoe de douaneloods er vanbinnen uitziet kan op zondag 6 mei 2018 tussen 10 en 17u de loods en de omgeving ontdekken.

Een hoogteplatform van 60 meter laat je genieten van het uitzicht over Essen en de gehele projectzone. Tijdens een geleide wandeling (om 14.30 en15.30u) langs de loods, de samentuin, de quarantainestallen en de dreven op domein Hemelrijk kom je meer te weten over de cultuurhistorische waarde van de site.

Op het centrale infopunt kan je terecht voor algemene info en een overzichtskaartje van de site. Je kan er je plekje op het hoogteplatform reserveren en mee beslissen over de nieuwe naam die het domein zal krijgen. Op het domein is er doorlopend kinderanimatie voorzien en je kan er ook van een drankje kunnen genieten.

Beslis mee over de nieuwe naam voor het park!

Met de restauratie van de douaneloods en de herwaardering van het omliggende terrein wordt nieuw leven geblazen  in deze site. Een nieuwe naam mag dan niet ontbreken. De gemeente rekent daarbij op de inbreng van haar inwoners.  Op 6 mei kan je bij het centrale infopunt deelnemen aan de poll. Zo beslist de Essenaar mee over de nieuwe naam voor het domein.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio