Opnieuw oliespoor in Kalmthout: deze keer door bus van De Lijn

Kalmthout - De brandweer van Kalmthout, zone Rand, heeft het de laatste tijd druk met het ruimen van oliesporen. Vrijdag verloor een tractor hydraulische olie in Nieuwmoer, vanochtend gebeurde hetzelfde scenario in Achterbroek en op het middaguur was het de beurt aan een bus van De Lijn. Die liet een oliespoor na op het Kerkeneind

Drie keer op nog geen week tijd. De brandweer van Kalmthout, zone Rand, heeft het er maar druk mee. 

Vrijdag verloor een tractor in Nieuwmoerdorp olie. De brandweer en de Civiele Bescherming waren uren bezig met de opruim van het goedje. Vanochtend verloor een tractor hydraulische olie op de Kalmthoutsesteenweg. Het verkeer kon er slechts beurtelings passeren tussen de Duffelaarstraat en de Kapelstraat. "Het ruimen van hydraulische olie is een lastig karwei", zegt brandweercommandant Ronny Van Riel. "Het is een zeer glad goedje dat zich in de baan verspreid en wat moeilijker te verwijderen is. Onze brandweermannen zijn ruim twee uur bezig geweest om het goedje, over een afstand van 200 meter,  te verwijderen."

Nog maar net terug binnen in de brandweerkazerne kreeg de brandweer alweer een oproep. Dit keer voor een lijnbus die voor een oliespoor had gezorgd op de Kapellensteenweg. De buschauffeur loodste zijn bus nog tot aan de kerk op het Kerkeneind. Ook hier werd de straat afgesloten voor de nodige opruimwerken. De bus werd later getakeld. Omdat het om een lesbus ging waren er geen passagiers op de bus aanwezig.

“Drie gevallen op nog geen week tijd”, zegt brandweercommandant Ronny Van Riel. “Dat is veel maar gewoon puur toeval natuurlijk. Toch doen we liever dit dan het blussen van een brand, want dat kan veel meer leed veroorzaken."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio