Tienduizend bezoekers op Hoevefeesten in Kalmthout

Kalmthout - De Landelijke Gilde van Kalmthout kan tevreden terugblikken op de 22ste editie van de Hoevefeesten. Met tienduizend bezoekers, verspreid over drie dagen, bood dit landelijke familiefestival voor elk wat wils.

De feestelijkheden gingen door op het domein van ’t Cruysackershof. Voorzitter Jos Arnouts stelde voor de Hoevefeesten zijn site open voor het grote publiek. Bezoekers konden genieten van al wat maar met landbouw te maken had. Vrijdag ging traditioneel van start met een tractorwijding. 

“We kunnen spreken van een succes”, zegt Arnouts. “Met 248 tractors hebben we een nieuw record gebroken. De tractors reden in een stoet door de straten van Kalmthout en werden op het terrein door mijnheer pastoor gezegend met gewijd water om tegenspoed te voorkomen.”

Zaterdag ging van start met het tweedaags houtsculpturenfestival. Houtkunstenaars uit binnen- en buitenland namen er aan deel en toverden uit boomstammen beeldige creaties tevoorschijn. In de namiddag was het de beurt aan de kinderen, die met volle teugen genoten van een stoer ritje in de tractor. Wie het wat rustiger aan wilde doen, kon een bezoekje brengen aan de boerderijwagen van Mie tracteur, deelnemen aan het spijkerbroekhangen, zwieren in een ouderwetse draaimolen, zaklopen of koeien melken. Een tochtje met de huifkar was voor groot en klein een drukbezochte attractie.

Zondag kon je genieten van het serieuzere werk. Het terrein stroomde in een mum van tijd vol voor tal van demonstraties. Zo was er onder meer een behendigheidswedstrijd met oldtimertractoren, een keuring van Halflingerhengsten, een demonstratie met politiehonden, moderne landbouwmachines, een rodeoshow en schaapscheren en -drijven. Het geheel werd omkadert met vendelzwaaiers, een toneelopvoering van toneelvereniging De Sparren, veel muziek en tal van lekkernijen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio