AVT plaatst eerste private brug in de Noorderkempen

Essen - AVT Europe NV huldigde onlangs de verbindingsbrug in, gelegen tussen de twee bedrijfsgebouwen over de Postbaan in industriepark Rijkmaker in Essen. Miss België, Angeline Flor Pua, had de eer om het lintje door te knippen. Zaakvoerder Luc Van Thillo en burgemeester Gaston Van Tichelt wandelden daarna samen met haar de brug officieel in.

De firma AVT, met hoofdkwartier in Essen, is een dynamisch bedrijf dat streeft naar het vinden van innovatieve oplossingen. Enerzijds is het gespecialiseerd in industriële automatisatie en machinebouw op maat. Anderzijds heeft het bedrijf veel ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van oplossingen voor het transport van zeer zware of delicate lasten. De AVT groep bestaat daarnaast ook uit EVT, dat gespecialiseerd is in industriële elektriciteitswerken.

Vijf bedrijven wereldwijd

Het bedrijf heeft vijf vestigingen wereldwijd (België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en China) en biedt werk aan 85 enthousiaste en getalenteerde medewerkers. Zestig procent van de producten is bestemd voor export, gaande van lucht- en ruimtevaart, de automobiel- en spoorwegindustrie tot de staal en assemblage industrie. De zwaarste last die AVT ooit (op lucht) verplaatste was 3.200 tonnage van een boorkop om tunnels te boren. In 2017 verwerkte het bedrijf meer dan 300 ton staal.


Uitbreiding

Om dit alles te kunnen verwerken moest er worden uitgebreid. In 2016 werd de grond aan de overzijde van de straat gekocht en werd een nieuwe loods en kantoorgebouwen geïnitieerd. Door het plaatsen van de brug kan het personeel zich nu veilig bewegen van het ene gebouw naar het andere. De brug bevindt zich op een hoogte van 5,5 meter en is 43 meter lang, open langs de zijkanten maar wel overdekt. Het is de eerste private brug in de Noorderkempen. In het nieuwe gebouw is de assemblagehal gevestigd waar onderdelen worden verwerkt tot een eindproduct. Verder is er ook nog een hal waar de machines worden getest vooraleer ze het gebouw verlaten om naar de klant te gaan. Op de eerste en tweede verdiepingen bevinden zich een refter en extra kantoorruimtes. Aan de andere kant bevindt zich het hoofdkantoor van EVT en AVT.

Feestelijke huldiging

Donderdag 21 juni 2018 werd de loopbrug ingehuldigd. Miss België, Angeline Flor Pua, had de eer om het lintje door te knippen. Zaakvoerder Luc Van Thillo en burgemeester Gaston Van Tichelt wandelden daarna samen met Miss België de brug officieel in. De genodigden, waaronder ook alle personeelsleden, kregen een rondleiding in het bedrijf. Daarna mochten ze aanschuiven voor een landenbuffet. Elk land waar AVT gevestigd is, presenteerde een typisch gerecht. Om de avond af te sluiten volgde er nog een optreden van Mama’s Jasje en De Romeo’s.

www.a-vt.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio